Moderan seoski stil: toplina doma o kojoj svi maštamo

Moderan seoski stil zrači udobnošću i toplinom.

Dok tradicionalni dekor seoske kuće prikazuje mnoge dizajnerske karakteristike koje biste pronašli na tipičnom seoskom imanju (prirodno drvo, starinski nameštaj, klasične tkanine i slično), moderan dekor seoske kuće odnosi se na uzvišenu verziju rustikalnog stila. Zato se slobodno može reći da je u pitanju jedinstven spoj senzibiliteta seoskog šika i oštrog, savremenog dizajna.

Ljudi uglavnom vole izgled seoske kuće, ali to ne znači da nisu u potrazi za nekom nadogradnjom i modernijim varijantama koje mogu pomoći da enterijer izgleda udobnije, svežije, jednostavno - drugačije. U tom smislu, moderna seoska kuća je mnogo fleksibilnija. Primera radi, ovakav dom i dalje ceni lepotu drveta, ali se ne plaši da eksperimentiše i sa ratanom, šperpločom, tkanim dodacima i modernim komadima nameštaja.

Ukoliko ste i vi raspoloženi da isprobate ovaj stil dekoracije, predlažemo vam da najpre startujete sa neutralnom paletom boja. Moderni enterijeri seoskih kuća su svetli, lagani i prozračni, sa zemljanim tonovima i teksturama inspirisanim prirodom. Oslonite se na slojevite prljavo bele, prirodne smeđe i prigušene sive, sa smelim nijansama (poput crne, tamno plave i smaragdno zelene).

Kombinujte puno drvo, metalne završne obrade, uglačano kamenje, izloženu ciglu i razne tkanine kako biste postigli udoban i lak moderan izgled seoske kuće. Odlučite se za ormare od belog hrasta i mesingane elemente u kuhinji, na primer, ili vuneni tepih u kombinaciji sa pamučnim presvlakama za stolice.

Kada je reč o modernim enterijerima seoskih kuća važi pravilo: manje je više, pa je zato uvek dobro stvoriti minimalistički osećaj u domu. Nemojte zatrpati prostor sa previše ukrasnih komada - jednostavnost je ključna! Obavezno uklonite nered i uverite se da svaki predmet ima određeno mesto i svrhu.

I na kraju, kada je reč o završnim detaljima - naglasite zanatski i ručni rad gde god je to moguće! Kombinujte visokokvalitetne ručno rađene i zanatske komade da biste uneli više karaktera i ličnosti u prostor. Potražite prave starinske ukrase i autentične komade koje možete ugraditi u svoj dekor: to mogu biti heklane prostirke, antikvitetni komadi nameštaja i originalni ukrasi koji se ne mogu naći na svakom koraku.

Moderni enterijeri seoskih kuća treba da se osećaju nepretenciozno i "domaće", a da istovremeno zadrže elegantan i prefinjen izgled koji nikog neće ostaviti ravnodušnim. Zato, bez obzira na ukus i lične perefencije, birajte boje i materijale koji odišu toplinom i podstiču opuštanje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group