Mala spavaća soba! Kako je ukrasiti i napraviti vizuelno većom?

Imate malu spavaću sobu? Ne očajavajte, jer vam donosimo nekoliko saveta koji će je vizuelno uvećati.

Želja svakog od nas je da ima lepu, udobnu, prostranu spavaću sobu koja nije samo mesto za spavanje, već turistička destinacija na kraju krajeva, gde možemo da se opustimo posle napornog dana, zaboravimo na probleme i uživamo u miru i tišini.

Ukoliko imate malu spavaću sobu uz pravi dekor i raspored nameštaja možete stvoriti vašu oazu mira. Stoga, dizajneri nude mnoge opcije za uređenje malih spavaćih soba i rešenja kako da povećate svoju spavaću sobu vizuelno.

Pošto je spavaća soba mesto intimnosti, svaka osoba bira boju koja odgovara njenom karakteru. Dizajneri savetuju da izaberete svelte i lagane materijale. Ovo se odnosi na tapete ili tekstil za zidne obloge i boje. Svetliji zidovi će vizuelno povećati prostor sobe. Zidovi u bledo zelenoj, boji nane, transparentnim bojama i boji zelenog mladića smiruju i opuštaju. Vašu spavaću sobu takođe možete obojiti u boji peska, bež, mlečno beloj i drugim svetlim nijansama koje će izgledati šik, udobno i toplo. U svetlo plavoj sobi osetićete svežinu, prostranost i prozračnost. Kada birate boju spavaće sobe, oslušnite vaše emocije i odaberite onu koja vam najviše prija. Glavna stvar je da ne birate teške boje, već one sveže koje će vam doneti energiju za ceo dan.

Možete dekorisati unutrašnjost sobe lepim zavesama, prekrivačima, posteljinom koju ćete uskladiti sa bojom zidova. Dovoljno je da vešto izaberite posteljinu, kvalitetnu i od prirodnih materijala i vaša soba će odmah izgledati elegantno i poželjno. Nedavno su počele da se proizvode neobične i veoma lepe 3D posteljine, što čini spavaće sobe prostranim, svežim i efikasnim.

Mala spavaća soba može biti ukrašena ogledalima, koja mogu proširiti mali prostor. Ali, ogledalo mora biti montirano tako da se u njemu vidi odraz predmeta na kojima svetlost pada. Plafon je takođe moguće napraviti od ogledala.

Da biste sačuvali prostor u spavaćoj sobi dobra opcija je ormar ugrađen u zid. Lep udoban nameštaj sa dobro odabranim aksesoarima ukrašava ne samo unutrašnjost sobe, već stvara toplu atmosferu spokoja.

Na kraju krajeva, spavaća soba je najmirnije mesto u kući ili stanu gde se možete opustiti i naći mir i unutrašnju harmoniju. Pogledajte galeriju fotografija i pronađite ideje za uređenje male spavaće sobe.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group