Mala soba može delovati veće ukoliko ispoštujete OVE savete

Ako tražite inspiraciju u vezi opremanja vaše male sobe, evo fantastičnih saveta koje će vas oduševiti...

Pre nego što krenete u akciju, imajte na umu ovih nekoliko stvari: Svetlije boje mnogo su efikasnije za male prostore, od tamnijih. Tamnija boja zatvara, dok svetle boje sa nekoliko dodatka u jarkim bojama neće biti ni malo dosadne, a otvoriće vaš enterijer i učiniti ga koliko toliko prostranijim.

Ukoliko u vašoj sobi imate malene prozore, to može biti problem. Ako imate mogućnost, napravite veće prozore. Svetlost u vašoj sobi dodatno će vizuelno uvećati prostor, a i u njega će zaista uneti više svežine, a samim tim i prijatnijeg prostora.

Ako nemate mogućnost za pravljenje novih prozora, sasvim u redu će biti i da postavite dovoljno dobro osvetljenje. Jaka bela svetlost sa plafona, kao i nekoliko prigušenih lampi u svim uglovima sobe učiniće da vaša soba i u večernjim satima izgleda malo prostranije.

Sledeća stavka je krevet. Iako želite ogroman krevet i mislite da će vam samo takav doneti ogromno uživanje, razmislite još jednom. Zauzeće previše prostora, tako da neka normalna ili malo smanjena veličina kreveta neće oduzeti puno uživanja, a pridodaće veličini vašeg prostora. Razmislite naravno i o krevetima na rasklapanje. Možda mislite da oni nisu dovoljno udobni, a samim tim ni praktični na duge staze.

Međutim, u današnje vreme mehanizmi kreveta na rasklapanje imaju dosta poboljšan sistem rada, tako da se i kvalitet spavanja na njima dosta promenio. Ako tome dodate i raznovrsnost dušeka na tržištu, na praktično bilo kakav krevet možete staviti jedan kvalitetan dušek ili naddušek i dobili ste izuzetno udoban krevet.

Ukoliko imate problem sa skladištenjem stvari, možete uvek ispod kreveta postaviti neke kutije ili sanduke, ili čak fioke koje su namenjene baš prostoru ispod kreveta. Takve kutije ili fioke mogu služiti za odlaganje posteljine, garderobe, igračaka...

Ugradni klizni ormari su dobro rešenje, pošto takav orman zauzima najmanje prostora. Kad smo već kod ormana, postoje i ormani koji služe za „odlaganje“ kreveta. Ovakva soba bila bi preko dana bez kreveta, a uveče samo lagano izvučete krevet iz svog plakara i dobijate udoban ležaj, za koji vaši gosti i nisu znali da postoji.

Takođe, unesite ogledala. Ogledala u maloj sobi uvek daju dobar efekat! Detalji i sitnice koje želite da prikažete u vašoj sobi kao dekor, svedite na minimum. Previše detalja može zatrpati sobu nepotrebnim sitnicama, i vizuelno je umanjiti, a osećaj u takvoj pretrpanoj sobi biće kao da vas nešto guši.

Osim toga, previše detalja prikupljaće previše prašine i doneće vam previše dana provedenih u brisanju iste.Naravno nekoliko vaših omiljenih sitnica i predmeta koje volite neće predstavljati problem, već će obogatiti izgled vaše sobe.

Pogledajte mnoštvo ideja, sa dezenima i teksturama koje odgovaraju malim prostorima. Uživajte u dizajniranju vaše male sobe, čak i kada ste u potrazi za odgovarajućim nameštajem i dodacima koji će učiniti vaš prostor ugodnim, i stvorite prijatnu atmosferu kakva baš vama odgovara.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group