Inspirisan serijom „Emily In Paris" ovaj stan je “Très Chic”

Uzimajući elemente iz popularne serije i besprekorno kombinujući fantaziju i dramu, Noorein Kapoor Design je dizajnirao ovu kuću u Mumbaiju za mladi par koji čeka bebu.

Stan od 90 kvadrata uključuje dve spavaće sobe i odiše romantičnom, pariskom atmosferom. „Želja kupaca je bila da preobraze svoj mali stan koji uključuje dnevni boravak, hodnik i glavnu spavaću sobu, jer je druga spavaća soba trebalo da bude pretvorena u igraonicu koju je par već dizajnirao. „Želeli su da enterijer bude mladalački, smeo i moderan“, kaže Kapur.  

„Saznao sam da domaćica radi sa francuskoj kompaniji sa sedištem u Mumbaju. Podsetila me je na „Emili u Parizu“ i čuvenu kancelariju Savoir i tako sam bio inspirisan. Želeo sam da stvorim interpretaciju pariskog šika u kombinaciji sa Art Decoom inspirisanim gradom Indije.“, dodaje Kapur.

Prvi utisak je da je to svetao prostor koji elegantno integriše klasiku sa modernim. Sa crnim vratima i drvenim oblogama na zidovima, ulaz ima smele geometrijske i simetrične šare. Crno-beli pod stvara osećaj drame dok se ulazi u prostor. „Za ulazni prostor igrali smo se sa monohromatskom paletom, čineći da prostor izgleda kao kutija za nakit. Beli zidovi hodnika pomažu u stvaranju iluzije, a pod sa uzorkom ga pojačava. Promenili smo pod i stavili crno-beli mermer iz Topstona, Džajpur.

Hodnici puni umetničkih dela imaju svetla koja funkcionišu kao skulpture koje prikazuju ulicu unutar kuće, prelepo ogledalo sa zlatnim okvirom i crno-bele slike. Impresivno ukrašen plafon, dragoceni luster i ležaljka za ležanje daju karakter elegantnom prostoru. „Kauč je napravljen po meri jer je morao savršeno da se uklopi u ugao sobe“, dodaje on. „Zakrivljena sofa bila je neophodna u dnevnoj sobi iz dva razloga – da bi bila povezana sa stilom celokupnog dizajna i istovremeno da bi stvorio dodatni prostor, u koji će se smestiti deo trpezarije.

„Stočić za kafu dolazi iz Pinakin studija. Luster je kompanije The White Teak Company i jedan je od najvažnijih dekorativnih delova dnevne sobe jer ima savršeno atmosfersko osvetljenje. Konačno, viseća fotelja koju smo napravili po narudžbini u našoj radionici je centralni deo koji ovom prostoru dodaje osećaj igre, mladosti i geometrije. „Pomaže i okretanje i gledanje zalaska sunca sa 62. sprata ove visoke zgrade.“

Dnevni boravak obuhvata ugao sa trpezarijom koji se nalazi direktno naspram kuhinjskih vrata i nalazi se ispred tapaciranog zida. „Kupili smo trpezariju od Hatsua zajedno sa stolicama, tapacirali zidove i dodali okrugle svećnjake kao osvetljenje. Povezali smo svećnjake sa zlatnom metalnom konstrukcijom da bismo napravili harmoničan prostor".

Pored toga, boja zida u spavaćoj sobi inspirisana je konferencijskom salom „Emili u Parizu”. Ova nijansa plave je Asian Paints Terra Luna, koja savršeno odgovara. Krevet je bio najposebniji projekat, dok su ormari rađeni na licu mesta, sa staklom i crnim okvirom. Ovo je dodalo moderan štih prostoru i "razbilo" simetriju plave.

Ako i vi želite da dizajnirate kompaktan prostor kao što je ovaj dom, postoji nekoliko načina. „U idealnom slučaju bih rekao da je jedan od osnovnih saveta da pod ostane isti kako bi svaka soba izgledala veća i mogli da se igrate monohromatskom paletom boja."

Otkrijte više fotografija prelepog stana u galeriji!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group