Elegancija u vašem kupatilu

Crna boja svojom elegancijom čini svaki prostor luksuznim i otmenim.

Da li biste se usudili da rizikujete i svoje kupatilo oplemenite smelim crnim elementima, pločicama ili zidovima? Postoji mnogo načina kako biste mogli da uredite svoje crno kupatilo i dobijete potpuno drugačiji izgled ovog prostora od svega što ste do sada videli.

Tokom godina u svetu kupatila trend su bile boje, standardne srebrne armature ili zlatni starogrčki motivi, ali crna boja nije iznela svoj puni potencijal sve do sada. Kada je reč o idejama boja za kupatilo ljudi slede mit da će korišćenje dublje, tamnije nijanse smanjiti prostor. Međutim, crne i tamne boje takođe mogu dati prostoriji dubinu i osećaj beskonačnosti. Simbol elegancije sada ćete često naći u domovima širom sveta, ali je pravo umeće opremiti čitavo kupatilo crnim elementima, a da ono ipak odiše toplinom.

Kako? Evo par saveta.

Ukoliko se opredelite za crnu boju u svom kupatilu možete izabrati potpuno crni izgled ili se odlučiti za crni zid u svom domu tako što ćete odabrati crne pločice. Kombinovanjem različitih pločica, oblika, meterijala i stilova postići ćete jedinstveno i dinamično kupatilo. Sjajne pločice reflektuju svetlost i stoga su dobar izbor ako želite crne pločice, ali ne želite tamni i sumoran izgled kupatila. Takođe, možete uneti par rustičnih elemenata, poput drvene dekoracije i na taj nečin u svom kupatilu uneti toplinu i eleganciju.

Za uklapanje svetlosti i crne boje u prilog ide dopiranje prirodne svetlosti u prostoriju stoga ukoliko imate prozor koji je pun izvor osvetljenja kupatilo može da izgleda veliko i svetlo. Međutim, veliki prozori nisu česta pojava u kupatilima, ali Geberit ima savršeno rešenje. Nežna varijanta osvetljenja svakako može biti ogledalo sa diskretnim, a funkcionalnim ugradnim osvetljenjem. Geberit One serija sa jednim takvim ogledalom pored vrhunske estetike nudi vrlo praktične funkcije i idealno se uklapa u sve vrste dizajna kupatila. Diskretno ispupčenje čini da ovaj ugradni ormarić sa ogledalom deluje kao da nestaje u zidu tako da stvara osećaj većeg prostora u kupatilima.

Ako želite da postignete suptilniji izgled možete dodati crnu opremu za kupatilo u kombinaciji sa crnim pločicama ili zidovima. Na primer, za harmoničan i elegantan izgled kupatila možete odabrati Geberit Piave ili Brenta umerenu zidnu i stojeću armaturu crne boje koje se mogu kombinovati sa svakim dizajnom umivaonika i osloniti se na bolju higijenu i čistoću. Tamnim podom i ponekim crnim peškirom uz ovu kombinaciju dobićete odličan savremeni efekat. 

Plafon obojen u crno nije čest slučaj, ali proizvodi neočekivan i sjajan efekat. S obzirom da su kupatila danas postala prostor za uživanje i blagostanje, crna je sjajna nijansa za meditaciju i tako vam pogled iz kade ka tamnom plafonu može pokloniti važne trenutke mira.

Postoji nešto posebno spektakularno u crnoj boji. Ona može biti misteriozna, ali i učiniti ambijent i prostor intimnim. Sofisticiranost crnog kupatila je u slojevitosti različitim teksturama, uključujući mat, sjajne, satenske i druge elemente u tamnim bojama. Kupatilo još možete urediti ukrasnim dodacima poput sveća, sapuna i prefinjenim bocama. Svi ovi mirisi i note pomoći će da unesete glamur u svoj dom, raspoloženje u kupatilu i time stvorite smelo utočište u kome želite da se opustite. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group