50 nijansi bele - impresivna kuća na Santoriniju

50 nijansi bele - impresivna kuća na Santoriniju

Pogledajte galeriju
Broj slika: 13

Stari letnjikovac danas je nova definicija kikladskog minimalizma.

Stara letnja kućica smeštena u Imerovigliju je obnovljena, a da ni najmanje nije promenila svoju izvornu arhitekturu. To je „kompleks“ različitih arhitektonskih elemenata koji se sastoji od pravougaone zgrade sa visokim tavanicama - stare glavne kuće koja je korišćena kao magacin i još dve male spoljne građevine za pomoćnu upotrebu. Danas je većina prostorija sačuvana i stekla je namene koje ispunjavaju nove zahteve njenih vlasnika, poput spavaćih soba, dnevnih boravaka i zatvorenih dvorišta.

Centralna ideja arhitektonskog biroa Kapsimalis Architects koji je preduzeo projekat bila je očuvanje postojećih tradicionalnih arhitektonskih oblika i isticanje vrednosti i složenosti njihovog enterijera. Dodato je posebno spoljno stepenište koje vodi na krov glavne zgrade. Beli zid srednje visine stvoren je ispred dvorišta kako bi se bolje zaštitio privatni karakter kuće, dok je još jedan okrugli bazen izgrađen na krovu glavne zgrade.

Poštujući karakter „pećinskog“ dela kuće, arhitekte su zadržale isklesane zakrivljene forme njenog enterijera koji su redizajnirani kako bi se zadovoljile potrebe vlasnika. U nastavku se susreću dnevna soba, trpezarija, kuhinja, dve spavaće sobe i dva kupatila.

Osnovna boja spolja i iznutra je naravno bela koja stvara spokojan osećaj i daje prostoru potpuno moderan stil koji se poigrava granicama između svetlosti i senke. Osećaj jednostavnosti prekida samo neki - apsolutno neophodni - nameštaj u mat pastelnim nijansama koji dočaravaju boje mediteranske obale.

« 11 12 13 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group