30 impresivnih plavih kuhinja koje će vas zadiviti

Dozvolite sebi danas da budete zadivljeni.

Možda niste znali ali plava boja je jedna od najomiljenijih većini ljudi i samim tim najčešće korišćena za dekor enterijera. Prisutna u neverovatno mnogo nijansi, plava boja je odraz mirnoće, prosvetljenja, svežine i dobrog raspoloženja. Osim toga ona nikad ne izlazi iz mode i odgovara najširem spektru stilova uređenja savremenih domova. Danas vas uvodimo u svet impresivnih kuhinja kojima dominira plavi tom. Ako ste rešili da se ove jeseni pozabavite renoviranjem vaše kuhinje, možda baš plava boja bude vaša inspiracija.

 

BOJE I STILOVI

Prvo što treba da odaberete je nijansa plave boje. Kako prostor ne bi bio monoton odaberite potom boju sa kojom ćete je spariti, poput bele, crne, sive ili neke druge po vašoj želji. Ako želite da vašoj kuhinji podarite stilski dodir upotpunite je dataljima u vidu mesinga, zlata ili bakra. Ovi sjajni metali prostoru daju rafiniran i šik odraz. Svakako i stil koji birate za vašu kuhinju je važan, premda se plava boja dobro snalazi u prostorima kojima vlada kako seoski tako i industrijski stil. Za ćudljiv prostor birajte mornarsku i ponoćnu plavu boju, a svetlije i pastelne tonove ostavite za modernije prostore.

DEKOR

Ako vam plave nijanse deluju previše hladno, prisustvo drvenog dekora može u velikoj meri zagrejati prostor. Bogato prefarbano drvo u svetlijoj i tamnijoj nijansi može vašoj kuhinji u plavom tonu podariti sofisticiranost. Zanimljiva rasveta je poželjna u ovakvom prostoru, jer spaja dve krajnosti – toplu i hladnu. Mermerne radne površine i zanimljive kuhinjske pozadine od betona, pločica i svakako drveta mogu vidno ulepšati vašu novu kuhinju. Zavirite u našu galeriju.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group