avon akcija za borbu protiv raka dojke

20 najlepših minimalističkih kuhinja

Minimalistički stil se već duže vreme nalazi među najpopularnijim kada je reč o uređenju životnog prostora.

Moderan, elegantan i lakonski, bez nepotrebnih detalja unosi u savremene domove neverovatnu dozu osveženja. Ono što ga odlikuje je čist dizajn, a njegove prednosti svakodnevno otkriva sve veći broj ljudi. Ako ste razmišljali u pravcu minimalizma, kuhinja je možda najbolji prostor od kog biste trebali da pođete.

BOJE I MATERIJALI

Minimalistički stil kako sam naziv kaže zahteva minimalnost. Paleta boja sa kojom treba da se služite uključuje belu, crnu i sivu, sa dopunom u vidu drugih neutralnih tonova. Bela je svakako najpopularnija opcija, jer ispunjava prostor svetlošću i naglašava minimalistički stil. Takođe bela boja prostor čini vizuelno većim i nikad čini se neće izaći iz mode. Ako ipak želite malo da ublažite belinu koja može postati intenzivna, poslužite se sivim tonovima. Grafitna siva i crna su vaša najbolja opcija sa sofisticiran izgled. Što se materijala tiče da biste izbegli previše hladan minimalistički efekat potražite drvo, šperploču, kamen i mermer toplijih nijansi.

NAMEŠTAJ I DODACI

Da biste postigli zaista minimalan utisak poslužite se postavkom samo donjih kuhinjskih ormarića. Na ovaj način učinićete svoju kuhinju prozračnijom i stilizovanijom. Veliko kuhinjsko ostrvo sa radnom pločom koje ujedno može da služi i kao prostor za jelo je takođe vrlo interesantna ideja. Fokus je na eleganciji i čistoći, s toga izbegnite upadljive ručke i bilo kakav oblik dekoracije. Minimalistička rasveta i ugradna sveta su dobrodošla.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group