Enterijer - Saveti i ideje

Sredstvo za dezinfekciju ruku je zapravo odlično pri uklanjanju fleka

Ne postoji osoba na svetu, u ovom trenutku koja nema u svom domu zalihe sredstava za dezinfekciju ruku.

Pored toga u malim bočicama nosite ih u svojoj tašni ili držite u automobilu. Međutim da li ste znali da su sredstva za dezinfekciju ruku odlična pri uklanjanju fleka? Zvuči neverovatno, ali zaista je tako. Ako ste zainteresovani da saznate više na ovu temu, ostanite sa nama u redovima koji slede.

KOJE VRSTE MRLJA SREDSTVO ZA DEZINFEKCIJU MOŽE DA UKLONI?

Budući da je glavni sastojak većine sredstava za dezinfekciju ruku alkohol, možete ga koristiti pri tretiranju mrlja od olovaka, masti, ljutog sosa, trave i šminke (uključujući čak i ruževe za usne!). Ipak važno je naglasiti da je sredstvo za dezinfekciju ruku najefikasnije na datim mrljama ako se dato mesto tretira u kratkom roku. Ako ste dakle negde van kuće i dogodi vam se da vam na novu haljinu kapne trag masnoće, ne čekajte ni časa već izvadite to dezinfekciono sredstvo za ruke iz tašne.

NA KOJIM TKANINAMA JE MOGUĆE UKLANJANJE FLEKA SREDSTVIMA ZA DEZINFEKCIJU?

Alkohol je teška supstanca i mada je bezbedan za upotrebu na gotovo svim materijalima, ipak bi trebalo da izbegavate njegovo prskanje po svilenim i vunenim komadima odeće. Pamučne majice, većina tepiha, pa i koža, mogu biti tretirani ovim sredstvima.

DA LI SVE VRSTE SREDSTAVA ZA DEZINFEKCIJU ISTO DELUJU?

Sredstva za dezinfekciju u tečnom i gel obliku su jednako delotvorana na mrlje na odeći. Osim toga sa njima ne postoji mogućnost kao sa izbeljivačima za tkanine, da tretirana oblast previše izbledi pri uklanjanju fleka.

Ž.J.

Izvor: Pure Wow

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group