Kako ukloniti pesak koji se zalepio za peškir, kupaći kostim i stopala

Da moramo da biramo između peskovite ili šljunkovite plaže jasno je da bismo odabrali onu sa zlatnim peskom. Peščane plaže, osim što su impresivnije (i slikovitije), opuštaju i stopala. Bolje je hodati po mekom pesku, nego se spotaknuti o tvrde kamenčiće i trpeti bolove dok izlazite iz mora.

Naravno, kao i sve stvari u životu, i peščane plaže imaju svoju lošu stranu. Jer pesak izgleda lepo estetski, ali kada se lepi za vas, kosu, peškir, kupaći kostim, noge i bilo koje drugo mesto za koje možete da zamislite nije nimalo lepo. Mislimo da nas razumete i znate o čemu govorimo. 

Rešenje 1: Snažno tresenje peškira pre napuštanja plaže

Prvo što treba očistiti od peska je očigledno vaš peškir. Predmet koji će razumno prikupiti najveću količinu peska. Rešenje je, dakle, protresti ga svom snagom i što više puta kako biste uklonili najveću količinu peska.

via GIPHY

Rešenje 2: Puder će vas spasiti

Dečiji puder nije koristan samo za bebe već i za vas. Dok se pripremate za napuštanje plaže, nanesite puder na ruke i stopala i videćete da se pesak neče lepiti. To je zato što prah ima efekat upijanja vlage, pomažući joj tako da se reši težine peska.

Rešenje 3: Pranje kupaćeg kostima

Što se tiče vašeg kupaćeg kostima, rešenje je pranje. Operite ga desetak minuta hladnom vodom bez upotrebe sapuna ili deterdženta koji ga mogu oštetiti. Nakon što ga raširite i potpuno osušite (ne u direktnom kontaktu sa suncem), snažno ga protresite kako biste bili sigurni da nema tragova peska.

Ako sve navedeno ne uspe, koristite fen. Samo ne zaboravite da ga podesite na hladno.  

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group