Kako da uklonite lak za nokte sa tepiha

Prosipanje tamno crvenog ili roze laka za nokte na tepihu u svetloj boji može da bude veoma frustrirajuće.

Ali, nema potrebe da brinete, jer postoje veoma jednostavni načini da uklonite lak sa vašeg tepiha. Evo nekoliko magičnih načina kako da najlakše uklonite lak za nokte sa tepiha. Mrlja će nestati zauvek.

Za početak, stari dobri aceton ili skidač laka za nokte sa acetonom.

Ovo je veoma istinito: Ako aceton uklanja lak za nokte sa prstiju, onda definitivno treba da ukloni lak za nokte sa vašeg tepiha. Tapkajte mrlju običnim peškirom, a zatim sipajte malu količinu acetona dublje u tepih dok mrlja ne nestane. Budite oprezni, aceton je jako hemijsko sredstvo i može oštetiti vaš tepih ako trljate jako. Posle čišćenja acetonom, isperite vodom i sapunom temeljno.

Druga rešenja za lak na tepihu:

Čišćenje alkoholom i lakom za kosu

Prvo, pre nego što isprskate sprej za kosu na licu mesta, namokrite mrlju hladnom vodom. Takođe, možete dodati nekoliko prskanja alkoholom za dezinfekciju. Četkicom za ribanje ili četkicom za zube, trljajte mrlju pažljivo oko 1-2 minuta. Dok ribate, stalno dodajte hladnu vodu na mrlju, ona će na taj način sigurno nestati.

Sredstvo za čišćenje tepiha

Koristeći komad upijajućeg materijala kao što je peškir ili papirni ubrus, upijte fleku koliko je to moguće. Tada naprskajte oblast sredstvom za uklanjanje mrlja i ostavite ga neko vreme. Trljajte i brišite mrlju dok ne nestane.

Hidrogen

Sipajte malu količinu hidrogena na tepih i trljajte dok mrlja ne nestane. Zapamtite, hidrogen ima efekat izbeljivanja i treba da se koristi samo za bele ili svetle boje tepiha. Ako ste prosuli lak za nokte na tamnoj boji tepiha, trebalo bi da prvo testirate hidrogen na nekom drugom sličnom materijalu.

Sredstva za čišćenje stakla

Sredstva za čišćenje stakla zaista mogu ukloniti mrlje od laka za nokte sa tepiha veoma lako, baš kao magija. Prvo, mrlje prelijte sredstvom za čišćenje stakla. Zatim, ribajte kružnim pokretima. Isperite dobro mrlju sapunom i vodom.

Struganje ili seckanje

Ako se mrlja osuši, pre upotrebe bilo koje od ovih metoda, najbolje je da se potrudite da smanjite ili ogrebate osušenu mrlju koliko je to moguće. Pre nego što pokušate bilo koji od ovih načina da uklonite lak za nokte sa tepiha, zapamtite: Ako imate kućne ljubimce, držite ih dalje od obojenog prostora oko sat vremena ili više. Skoro svaki metod koji se koristi za uklanjanje laka za nokte je otrovan i opasan za vaše kućne ljubimce. Budite oprezni kada koristite neke od supstanci, jer one mogu izazvati trajnu štetu vašeg tepiha. Testirajte bilo koje od predloženih rešenja za uklanjanje laka sa tepiha. Možete testirati na skrivenom delu tepiha, ispod kauča ili ormara.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group