Enterijer - Saveti i ideje

Genijalan način uklanjanja fleka od masnoće

Napravili ste grešku koju svi makar jednom naprave u životu.

Nosili ste svoju omiljenu majicu tokom večere na kojoj ste jeli picu. Ako postoji nešto što može za sekund da vam upropasti dan, to je fleka od masnoće na novoj majici. Ova kardinalna greška verovatno će se za vas završiti u suzama, ali pre nego što izgubite svaku nadu da će fleka moći da se skine, obratite pažnju na redove koji slede.

Ne, nisu u pitanju skupa hemijska sredstva za odstranjivanje fleka koja mogu često da nanesu više štete odeći nego što mogu da budu od koristi. U pitanju je ultimativno magično rešenje za uklanjanje fleka od masnoće, koje verovatno zna vaša baka. A što je najbolje u celoj priči tajni sastojak verovatno imate u svojoj ostavi. Reč je o – kukuruznom skrobu.

Decenijama unazad generacije su koristile kukuruzni skorb za eliminaciju tragova masti i ulja sa različitih tkanina. Od garderobe koju nosite, preko stolnjaka, zavesa, prekrivača za krevet pa sve do tepiha. Ali kako to zapravo funkcioniše? Kukuruzni skrob nije samo prirodno abrazivan što pomaže pri čišćenju već je i super – upijajući.

Razumljivo je da sa sobom kada izađete iz kuće ne nosite kesicu kukuruznog skroba za slučaj u vidu fleke od masti na odeći. Ali ne brinite jer on deluje i na stare mrlje, koje su se već stvrdnule kao i na požutele fleke od znoja.

Način pripreme magičnog odstranjivača fleka od masnoće:

Pomešajte u manjoj posudi jednaku količinu vode i kukuruznog skroba. Dobijena smesa treba da bude nalik na pastu. Nanesite je potom na fleku na odeći i ostavite da deluje preko noći. Ako je reč o svežoj mrlji, sa donje strane stavite papirni ubrus kako ne bi prešla na drugi deo odeće. Ujutro jednostavno sastružite pastu sa suvom krpom i operite u veš mašini. Bićete prijatno iznenađeni, verujte nam na reč.

Ž.J.

Izvor: Pure Wow

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group