Enterijer - Saveti i ideje

Da li su svilene jastučnice zaista toliko dobre?

Čuli ste glasine o tome da su svilene jastučnice magične, zar ne?

One uklanjaju bore, sprečavaju pojavu akni, zamršene kose i rascvetalih krajeva. Ako već nemate makar jednu, ne znate šta propuštate. Međutim, koliko u svemu tome ima istine. Potražili smo savet stručnog dermatologa.

Za početak neke od prednosti svilenih jastučnica su stvarne. Prema rečima dermatologa one ne upijaju u sebe toliko vlage poput njihovih pamučnih kolega, što znači da sprečavaju iritacije na koži u toku spavanja. Međutim to što imate svilenu jastučnicu na svom jastuku ne znači da trebate da preskočite vašu dnevnu rutinu nege kože, naročito one sklone aknama.

Svilene jastučnice su blagotvorne u pogledu starenja kože kao i prema koži sklonoj aknama jer 100% svila ne začepljuje pore. Samim tim ako imate masnu kožu na kojoj se često javljaju akne, preporuka dermatloga je da zamenite klasičnu pamučnu, svilenom jastučnicom. Budući da manje upija vlagu u toku noći, svila vašu kožu čini hidriranijom dok spavate.

Svilene jastučnice se odlikuju čvršćim tkanjem, što znači da imaju glatku površinu pa s toga kosa i koža lako klize preko nje, bez stvaranja trenja, zapinjanja i iritacija. Smanjenje trenja pomaže koži da zagrži svoju nežnu površinu i kosi da se manje lomi i mrsi. Svilene jastučnice se posebno preporučuju osobama koje imaju osetljivu kožu lica, jer ne isušuju kožu u toku noći, odvlačeći vlagu sa nje.

Da bi vaše svilene jastučnice ispunjavale svoju fuknciju i štitile vašu kožu, važno je da ih redovno parete. Preporuka je da dva puta nedeljno perete odnosno menjate svilene jastučnice kako sva zaostala ulja ne bi dolazila u dodir sa vašoj kožom. Svakako pri pranju pobrinite se da koristite deterdžent za svilene materijle kao i da jastučnice perete na preporučljivim temperaturama.

Ž.J.

Izvor: Total Beauty

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group