5 načina da iskoristite sirće za čišćenje kupatila

Koristite ga kao preliv za zelene salate i povrće na žaru, dodajete ga mahunarkama (posebno sočivu) i hobotnici da biste poboljšali ukus.

Uopšteno govoreći, sirće je taj čudesni sastojak koji sigurno ne nedostaje ni u jednom ormaru ili kuhinjskoj polici, ali njegova upotreba nije striktno ograničena na kuhinju, gastronomiju i kulinarski svet.

Na primer, sirće je korisno čak i u kupatilu, mestu gde je čistoća sve. I zašto ovo govorimo? Jer sirće takođe ima prirodna svojstva čišćenja, pored kuvanja. Drugim rečima, govorimo o prirodnom superoružju za čišćenje koje će vas osloboditi potrebe da kupujete sve vrste deterdženata sa polica super marketa.

U nastavku pročitajte kako možete očistiti kupatilo jednostavno sa flašom belog sirćeta u rukama.

Neka vaša glava tuša bude sjajnija nego ikad

Da li ste primetili da je glava tuša puna tragova kamenca? U ovom slučaju, sirće je vaš spas.

Obmotajte plastičnu kesu sa vodom i sirćetom oko glave tuša trakom za kosu. Ostavite je da odstoji cele noći. Ujutru kada se probudite, bićete iznenađeni kristalno čistim rezultatom.

Belo sirće za svetlucavi toalet

Šolja sirćeta u toaletu učiniće neverovatan posao. Sledećeg jutra pospite sodom bikarbonom i istrljajte unutrašnjost toaletne šolje čvrstom četkom umočenom u belo sirće. Ponovo pospite dodatnom sodom bikarbonom i sledite isti postupak. Vaša šolja će biti blistava.

Staklo za kadu ili tuš

Destilovano sirće takođe može učiniti čuda na staklenim površina u vašem kupatilu.

Bocu sa raspršivačem napunite jednakom količinom belog sirćeta i vode. Naprskajte staklo. Isperite vodom i staklo će zasijati.

Belo sirće za čišćenje kade

Šampon, regenerator i maske za kosu, gel za tuširanje, razna esencijalna ulja i sve ostalo što koristite u svojoj rutini nege, mogu da ostave ostatke na zidovima kade a postepeno se pretvaraju u prljavštinu. Belo sirće vas spašava i u ovom slučaju.

Stavite belo sirće u bocu sa raspršivačem. Pospite sodu bikarbonu po površini kade. Naprskaje belo sirće i trljate površinu tvrdom četkom. Isperite sa dosta vode.

Belo sirće čini pločice u kupatilu sjajnim

Pločice u kupatilu se lako zaprljaju. Razlozi su mnogi, međutim, ne brinite uopšte. Belo sirće i voda je još jednom dobitna kombinacija.

U činiji pomešate 125 ml belog sirćeta i jedan litar tople vode. Umočite meku krpu u rastvor i njome istrljajte pločice. Ako se voda zaprlja, promenite je za najbolje moguće rezultate.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group