Enterijer - Uređenje doma

Najčešće greške koje nastaju pri renoviranju kuhinje

Kada se pomene renoviranje neke prostorije u kući, većina ljudi ovu aktivnost doživljava vrlo stresno.

Pronaći odgovarajuću slavinu koja se savršeno slaže sa ručkama na kuhinjskim ormarićima, koje pri tom nisu ni previše tamne, ni previše svetle u odnosu na kuhinjski pult – nemoguća misija. Međutim kako stručnjaci na polju renoviranja enterijera ističnu, najveća greška je zapravo pokušaj savršenog uklapanja svih elemenata u kuhinji.

Različite kompanije prave različite proizvode, to je sasvim logično. U tom pogledu je bolje odabrati nešto što vam treba u nijansi ili dve drugačijoj od detalja sa kojim treba da se složi (ručke sa slavinom) i dozvoliti im da grade jedinstvenu priču. Može vam se činiti kao poprilično težak zadatak, uz mnoštvo završnih slojeva, ali je zapravo vrlo jednostavno, a danas ćemo sa vama podeliti neke praktične savete na polju renoviranja vaše kuhinje:

NE DOZVOLITE PANICI DA VAS SAVLADA AKO NE UKLOPITE SAVRŠENO DETALJE U KUHINJI

Umetnost dizajna je zapravo u tome što pronalazi način da prigrli – nesklad. Odustanite od pokušaja da sve u vašoj kuhinji deluje savršeno uklopljeno i dozvolite sebi da pojedini detalji jednostavno budu odraz vašeg – bunta. Šta više upravo te sitnice poput ručki na fiokama, česme, rasvete i držača polica daju vašoj kuhinji karakter.

PRONAĐITE TON KOJI POVEZUJE STVARI U VAŠOJ KUHINJI

Ako kreirate kuhinju u neutralnom tonu, to ne znači da su vam potrebni svi apsolutno beli detalji, bež ili krem. Kada pronađete zajednički ton koji se proteže kroz elemente u raznim bojama, sa lakoćom ćete moći da ih uklopite na istom mestu. Osnovne tonove zadržite u sivoj, krem ili smeđoj boji i gradite priču na osnovu njih. Povedite se time da su elementi u vašoj kuhinji više hladni ili više topli kako ne biste zasitili prostor.

NE POKUŠAVAJTE DA U JEDNOM PROSTORU SMESTITE SVE ŠTO VAM SE DOPADA

U kuhinji je najvažnija funkcionalnost, kao i to da se stvari u njoj nadopunjuju. Možda vam se sviđaju boje poput crvene i žute, ali to ne znači da treba obe da budu iskorišćene pri renoviranju vaše kuhinje.

Ž.J.

Izvor: Pure Wow

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group