Feng šui ulaznih vrata: kako pustiti pozitivnu energiju u svoj dom?

Kako poboljšati feng šui ulaznih vrata?

Briga o feng šuiju vaših ulaznih vrata je ključni deo ukupnog feng šuija doma. Verujemo da već znate, ali nije na odmet da vas podsetimo: ulazna vrata su "usta kuće" gde svakodnevno ulazi i izlazi energija koja dalje nastavlja da teče vašim domom. Jasno je da je glavni zadatak obezbediti ulaz samo one pozitivne Či energije jer upravo na taj način u svoj život privlačite sreću, bogatstvo i dobro raspoloženje.

Kada su ulazna vrata vašeg doma u pitanju, prvo pitanje koje biste trebali razmotriti jeste - kako se otvaraju vaša glavna vrata? Glavna vrata treba da se otvaraju prema unutra u širi prostor, a ne da se otvaraju u skučeni uski prostor. Dakle, svaki dom bi trebao da ima dobro osvetljen i uredan hodnik u koji bi (bez ikakvih prepreka) moglo da se zakorači po ulasku.

Po otvaranju ulaznih vrata treba da vas dočeka uredan i dobro osvetljen hodnikphoto: houzz

Ako se vrata otvaraju prema spolja, promenite položaj šarki tako da se otvaraju prema unutra. Ako je predsoblje malo i skučeno, okačite jako svetlo iznad vrata i držite ga uključenim najmanje tri sata svakog dana. Možete koristiti ogledalo da vizuelno uvećate predsoblje, ali ga nemojte kačiti direktno prema vratima. Umesto toga, postavite ga na bočni zid.

Od kog materijala treba da budu napravljena vaša vrata? Ulazna vrata od punog drveta su poželjnija od staklenih vrata. Glavna vrata uvek treba da budu postojana, izrađena od drveta ili nekog drugog čvrstog, dugotrajnog materijala. Vrata koja su napravljena od prozirnog ili neprozirnog stakla ukazuju na krhkost i ne pružaju zaštitu domu i porodici koji tamo borave.

Da li su vaša ulazna vrata prave veličine? Glavna vrata nikada ne bi trebalo da budu prevelika ili premala u odnosu na celu kuću, i trebalo bi da budu najlepši ulaz u vaš dom. Premala vrata ne dozvoljavaju sreći da uđe u vaš dom. Vrata bi trebalo da budu barem dovoljno visoka da najviši član domaćinstva prođe bez ikakvih problema. Ako su vrata prevelika, to sugeriše da će sva sreća biti brzo izgubljena.

Ulazna vrata moraju se otvarati ka unutrašnjosti kućephoto: houzz

Postoji mnogo različitih struktura koje mogu oštetiti glavna vrata, bilo da dolaze spolja ili iznutra. Stanite na glavna vrata i potražite bilo šta od sledećeg: trouglastu liniju krova od suprotnog suseda, ivicu druge zgrade, stepenice, groblje, bolnicu, visok toranj. Zatim promenite položaj i stanite na glavna vrata gledajući u kuću. Proverite da li se u blizini nalaze stepenice koje gledaju na glavna vrata, stub, spiralno stepenište, zidno ogledalo, vrata toaleta ili kuhinjska vrata. Ukoliko postoji nešto od navedenog - potražite pomoć feng šui stručnjaka kako biste "izlečili" svoj ulaz.

Kako poboljšati feng šui ulaznih vrata? Za početak, okačite sliku sa nekim povoljnim simbolom kako biste bolje dočekali srećnu energiju. Zatim, postavite biljke sreće sa obe strane glavnih vrata da biste podigli jang energiju i privukli dobar Či. Možete da stavite tri novčića vezana crvenim kanapom ispod tepiha neposredno unutar ulaznog prostora za glavna vrata.

Odvojite vreme da proverite svoja glavna vrata i izvršite sve neophodne izmene da biste ispravili postojeće probleme.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group