Lavanda, kafa, miris jabuka: sve o uticaju aroma prema feng šuiju

Korisni životni trikovi o upotrebi mirisa u svakodnevnom životu!

Ako se setite trenutaka vaše unutrašnje ravnoteže i udobnosti, onda će oni definitivno biti popraćeni određenom aromom. Spavati u letnjoj bašti na ljuljašci, ispijanje čaja sa majkom, pečena torta sa cimetom, dodir čiste posteljine, miris lavande i mente, šetnja po vlažnom asfaltu posle kiše...

Ovi i mnogi drugi mirisi nas prate kroz naše živote. Prema francuskom neurofiziologu i predsedniku Instituta za ukus Patriku Mak Leodu, osoba opaža aromu u gornjoj nosnoj šupljini. Zatim u roku od dve sekunde, olfaktorni receptori, koji su na milimetar od mozga, analiziraju arome kao prijatne i neprijatne.

Nakon toga počinje kvalitativni aspekt - osoba pokušava da klasifikuje miris. Da li je poznat? Kakve je emocije izazvao ranije? Na šta mirisi asociraju? Dakle, odnos prema aromi ne zavisi samo od kvaliteta, već i od 50% naših unutrašnjih emocija, kao i od pamćenja.

Proučavali smo najpopularnije mirise i njihov uticaj na ljude, a takođe govorimo kako pravilno koristiti mirise u svakodnevnom životu.

« 8 9 10 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group