Uživajte u uskršnjim praznicima uz Feng šui savete

Već smo u prazničnom raspoloženju i predstojeći dani biće ispunjeni druženjem sa našom porodicom i rodbinom.

Kako bi to vreme što bolje iskoristili i ostvarili dobru komunikaciju sa ukućanima i rodbinom, evo nekoliko feng šui saveta koji će vam pomoći da uz uskršnju trpezu uživate u dobroj energiji.

Uređenjem enterijera kreirajte prostor koji stvara osećaj prostranosti. Od nameštaja dovoljni su sto, stolice i komad nameštaja za odlaganje posuđa i stolnjaka – niski ormar ili komoda. Na taj način fokus se zadržava na hrani i komunikaciji. Preveliki stolovi, ogromne komode i police privlače pažnju na sebe. Predmeti od prirodnih materijala doprinose udobnom i opuštajućem osećaju u prostoriji.

Oblik stola je bitan, a najpovoljniji je osmougaoni ili okrugli sto. Stolice neka budu udobne, sa punim naslonom za leđa i po mogućnosti sa naslonima za ruke. Broj stolica svakako treba biti paran. Da ukrasite zidove koristite lepe i opuštajuće slike koje prikazuju prirodu ili hranu. Satovi nisu poželjni u ovom delu stana jer nas podsećaju na vreme i ono što bi trebalo da uradimo, a za prazničnim stolom ne bi trebalo da razmišljamo o obvezama već uživamo sa svojom porodicom.

Ogledalo u kojem se odražava sto pospešuje blagostanje u našem domu. Osim ogledala, na trpezu je poželjno postaviti posudu sa voćem na sredini stola. Vaza sa prolećnim, šarenim cvećem dodatno će ulepšati prazničnu atmosferu uskršnjeg stola i učiniti praznike kvalitetnijim i ugodnijom.

Dobro je da svi ukrasi koje imamo na stolu budu prirodni, napravljeni od drveta, keramike ili stakla.

Uživajte u praznicima i provedite lepe trenutke sa svojom porodicom i prijateljima!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group