Feng šui saveti za 2023. godinu: šta uraditi da ljubav konačno pokuca na vaša vrata?

Kao vetar koji duva kroz grane drveta i diše svaki list, tako i energija iz univerzuma teče kroz naše živote i prostore u kojima živimo.

Feng šui je metoda pomoću koje se vaše okruženje namešta i uređuje da pomogne protok pozitivne energije zvane Chi, u vašem životu. Sve u vašem domu ima neku svoju energiju (često ne pozitivnu), i ta energija utiče na stvari koje se dešavaju u vašem životu. Održavanjem prostora i okoline bez nereda i postavljanjem određenih objekata na određena mesta, možete poboljšati protok pozitivne energije u svom životu.

Od majstora feng šuija ne dolaze samo saveti i mudrost o korišćenju pozitivne energije u svom profesionalnom životu, već isto važi i za ljubavna dešavanja. Pređimo odmah na stvar! Za početak dobro očistite svoju spavaću sobu. Nered stvara konfuziju i haos i onemogućava da pozitivna energija slobodno teče. Izbacite sve one mini statue i ukrase koje imate od detinjstva i jedva se sećate od koga su - oni samo ometaju protok energije. Napravite otvorene čiste prostore da biste se napunili novom, pozitivnom energijom.

Udobna spavaća soba sa plavim akcentnim zidomphoto: shutterstock

Da bi romansa procvetala, a potencijalni udvarači pokucali na vaša vrata, morate da obezbedite prostor za drugu osobu. Tačnije, morate da napravite mesta za nekog drugog ko će biti deo vašeg života. Raščistite nekoliko fioka i napravite dovoljno praznog mesta u svom ormanu. Ako su vaš život i okruženje ispunjeni samo vašim stvarima, nikada ne može biti mesta za tuđe. Ostavite mesto u svojoj polici za knjige budućeg partnera, dodatnu četkicu za zube u kupatilu ili duple peškire.

Pokušajte da stvorite ravnotežu u svom okruženju između jang (muškog čija) i jin (ženskog čija) energije. Kada sve to uradite, odmaknite se i zamislite svog budućeg partnera u svom prostoru sa zajedno sa vama. Koristite dragulj koji ispunjava želje (rozekvarc) za bolji fokus i prepoznavanje budućeg partnera.

Unesite srećne feng šui boje u svoju sobu. Ovo je prostor u kojem ćete provesti dosta romantičnih sati. Morate ga ispuniti bojom romantike i ljubavi. Privucite nežnog partnera ružičastim, koralnim i lososovim nijansama ili strastvenijeg ljubavnika smelim crvenim, tamnocrvenim i grimiznim nijansama ako je avantura ono što tražite. 

Izbegavajte bilo kakvu fizičku vežbu ili trening u svojoj spavaćoj sobi. Ovo nije mesto za takav vid trošenja energije i svakodnevno vežbanje. Vaša veza bi mogla patiti i mogli biste se stalno osećati kao da se dajete previše da biste održali vezu. Čuvajte svu svoju opremu za vežbanje u drugom delu svog doma i van spavaće sobe.

Lepo uređena i čista spavaća soba pomaže vam da privučete ljubav u svoj životphoto: shutterstock

Uklonite sve u svojoj sobi ili neposrednom okruženju što se odnosi na usamljenost. Bilo da je slika, figurica ili usamljena statua, bez obzira koliko su lepe, one vam podsvesno blokiraju put ka ljubavi. Moć podsvesnog uma je izuzetna pa uklonite te usamljene figure i zamenite ih simbolima ljubavi: romantičnim slikama zaljubljenih parova, parom šarana, parom mandarinskih patki ili simbolom, dvostruke sreće. 

Prošle veze su upravo to - prošlost. Oni ne pripadaju budućnosti i veza koja nije uspela ne treba da vas podseća na dane provedene sa bivšim partnerom. Uklonite stara ljubavna pisma, poklone, čestitke i fotografije prošlih veza, bez obzira koliko davno ste se rastali. Osećaj nostalgije vam neće pomoći da stvorite pozitivnu energiju i pronađete ljubav u svom životu.

Ako je moguće, zamenite stare stolice sa tvrdim naslonom mekim stolicama i sofama. Čvrste stolice sa ravnim naslonom šalju poruku o nespremnosti da se obavežete ili da ljubav jednostavno nije dobrodošla u vaš dom. Meka udobna sedišta, raspoređena tako da izgledaju prijatno i toplo, privući će partnera koji će želeti da provede vreme u vašem društvu dok ćete istovremeno slati signale da ste spremni za vezu.

Kada sve ovo uradite u domu, energija bi trebalo da teče slobodno i neobuzdano iz svega što ste pomerili i promenili. To će, na kraju, poboljšati vaš romantični Chi. Probajte, nemate šta da izgubite!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group