Feng shui saveti za veću produktivnost & uspeh na poslu

Feng shui može poslužiti kao prva pomoć kod neprilika & zastoja na poslovnom planu.

Verovatno već dobro znate taj osećaj – trudite se, radite do iznemoglosti, dajete sve od sebe da se vaši projekti odobre i nađu put do odgovarajuće publike, ali stvari jednostavno stoje u mestu. S druge strane, ni odnosi sa kolegama već odavno nisu na zavidnom nivou, osećate se dezorjentisano i nemoćno da svoju radnu svakodvenicu učinite boljom i produktivnijom.

Ukoliko ste na sve pomenuto samo tužno klimnuli glavom, onda je ovaj članak baš ono što vam treba. Sigurni smo da ste već upoznati sa svim mogućnostima koje pruža drevna kineska veština feng shui čiji je zadatak da korišćenjem energije stvori harmoniju između čoveka i njegovog okruženja. A kako se to odnosi na tehniku uređenja životnog prostora metodom idealnog osmišljavanja okruženja, jasno vam je da, i kada je posao u pitanju, postoje male “cake” koje mogu poslužiti kao prva pomoć kod blokirane energije.

Bogatstvo i prosperitet su neodvojive reči kada je feng shui u pitanju. Njegova osnovna uloga je prepoznavanje energije u vašem životnom prostoru – koliko je ona dobra po vas i po vaše svakodnevne navike. U idealnim uslovima svako od nas bi imao dovoljno novca, zdravlja, porodične sreće i uspeha na poslu, međutim realnost je takva da to baš i nije slučaj sa većinom sveta.

Pozitivan “chi” vas može načiniti uspešnim, i obrnuto. Zbog toga je jako važno da vaš dom ali i kancelarija budu ispunjeni pozitivnim vibracijama. Imajte na umu da je vaša lična energija u najdubljoj mogućoj vezi sa ambijentom u kom živite i poslujete, pa se tako na vreme postarajte da upoznate delove kuće koji su u direktnoj vezi sa poslovnim uspehom.

Primera radi, severozapadni deo stana je duboko povezan sa karijerom i svim onim bitnim ljudima koji vam mogu pomoći na putu do ostvarenja vašeg sna. Tu je uvek dobro postaviti sto ali i krevet. Istovremeno, kuću i kancelariju uvek moramo besprekorno održavati i redovno čistiti kako bi pozitivna energija imala mogućnost da nesmetano teče. Ne sakupljajte nepotrebne i suvišne stvari, one su blokatori koji vam sigurno neće doneti uspešne poslove.

Postarajte se da nabavite figurice zmaja ili konja, jer su upravo one odraz moći i uvećavanja bogatstva. Zmaj je, s jedne strane, simbol jake muške (odnosno yang) energije, i tradicionalni simbol novca, moći i dobrih prilika. Konj, s druge strane, sa sobom nosi energiju uspeha, slave, slobode i brzine. Ove figure je takođe jako bitno postaviti u severni deo prostora. Pored ovih vatrenih i prodornih simbola, uvek je dobro dodati i malo vodenih elemenata koji se mogu postaviti kako u severni, tako i u istočni i jugoistočni deo prostora.

Isto tako, predmete poput žaba za privlačenje novca, statue smaragdnog Bude kao i bonsai drvo valjalo bi postaviti tako da se nalaze u istočnom delu sobe odakle bi trebalo da nadgledaju vaše izglede za bogatstvo i prosperitet.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group