Ukoliko volite mirisne sveće imamo za vas „zlatne“ savete

+ 11 sveća koje će vas osvojiti svojim aromama!

Mirisne sveće su najbolji način da stvorite prijatnu atmosferu i doživite jedinstvene trenutke opuštanja kod kuće.

Čim temperatura malo padne, prvo na šta pomislite je kada ćete zapaliti omiljene sveće, kako biste stvorili toplu atmosferu u dnevnoj i spavaćoj sobi. Ali ako želite da ih pravilno koristite, imamo za vas nekoliko saveta.

Da bi sveća gorela ravnomerno i ne bi formirala malu lokvicu u centru, treba je ostaviti dugo upaljenu, u proseku 2 sata, kako bi se istopila do zidova. Tek tada će se sveća ravnomerno „spustiti“ i moći će da dogori do kraja.

Izbegavajte paljenje sveće duže od 4 sata. Naravno, nikada sveće ne ostavljajte upaljenim kada nikoga nema kod kuće.

Kada zapalite svoje omiljene sveće, proverite da li im je fitilj kratak. Na ovaj način izbegavate veliki plamen koji emituje crni dim, prljajući ne samo svećnjak u kom je sveća već i zidove.

Kada kupujete sveću, uverite se da ćete je koristiti relativno brzo. Ako pustite da prođe mnogo vremena, veća je verovatnoća da će njena aroma ispariti i završiti kao obična sveća koja uopšte neće mirisati kada je upalite.

U jesen i zimu stvarićete prijatnu atmosferu sa mirisnim svećama koje imaju arome jela, bora i vanile, dok u proleće i leto birajte sveće sa aromama cveća i citrusa.

Ako pravilno pratite gornja uputstva, biće vam veoma lako da uklonite ostatke rastopljene sveće kako biste sačuvali ukrasnu posudu - neke su veoma lepe - za buduću upotrebu ili kao ukras. Međutim, ako vam je teško da ih očistite, ostavite ih u zamrzivaču nekoliko sati, a zatim pokušajte ponovo da uklonite ostatke, koristeći aceton za tragove koji su ostali na zidovima tegle.

Teglice mirisnih sveća možete koristiti na mnogo maštovitih načina. Na Instagramu i Pinterestu postoji bezbroj načina da ih pretvorite u posude za  četkice za šminkanje, olovke za oči i uopšte za razne proizvode za šminkanje.  

Dobra je ideja da sveće koje još niste koristili odložite u svoj orman. Dakle, svaki put kada otvorite ormar, osetićete njihovu prijatnu aromu.

U galeriji pogledajte dekorativne sveće koje će vas očarati svojim mirisima.

« 9 10 11 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group