Trpezarija na kojoj će vam svi pozavideti: kreirajte lep i udoban prostor za uživanje u ukusnim obrocima

Ovo je naš izbor najudobnijih i najbolje dekorisanih trpezarijskih prostora.

Ako spadate u red onih koji uživaju u vrhunskim dekoracijama, verovatno vam se više puta do sad desilo da uporno želite da isprobate neki stil uređenja a da vaš budžet to jednostavno ne dozvoljava. Trpezarijski prostori u tom smislu nisu nikakav izuzetak. Naprotiv, ovo je jedno od onih mesta u domu gde uvek tražimo kvalitet, i to po svaku cenu.

Činjenica je da su trpezarija koja je skupa i trpezarija koja izgleda skupo dve veoma različite stvari. A ako vas budžetska ograničenja sprečavaju da imate samo najskuplji dekor u ovom delu doma, dobra vest je da ipak nije nimalo teško izvesti luksuznu kamuflažu na kojoj će vam svi gosti pozavideti. Da biste to sproveli u delo, potrebno je samo slediti par osnovnih pravila dizajna.

Udobna i svetla trpezarija opremljena neutralnim nijansamaphoto: desiretoinspire

Za početak, kada je opremanje trpezarije u pitanju, uvek je pametno odigrati na što neutralniju boju zidova. Bež, krem, najnežnije braon i sve pastelne nijanse će jako lepo funkcionisati u ovom delu doma. Tapete su takođe prelep akcenat koji može da napravi izuzetnu razliku u ovoj prostoriji, pa ih zato većina dizajnera toplo preporučuje. 

Osvetljenje je jedan od najvažnijih elemenata u dizajnu trpezarije, a ujedno i jedan od najzabavnijih. Rasveta je doživela pravi preporod u poslednjih nekoliko godina, a dizajnerske kompanije nam iz dana u dan prezentuju svoja nova umetnička rešenja. Kada je izbor osvetljenja za trpezarijski prostor u pitanju, uvek je pametno odabrati skup privesnih svetiljki u različitim oblicima sa istom crnom ili zlatnom završnom obradom. 

Udoban trpezarijski prostor sa velikim umetničkim delom na ziduphoto: desiretoinspire

Postoji vrlo malo mesta u vašem domu koja ne mogu imati koristi od dodavanja biljaka ili svežeg cveća. Trpezarija je jedna od najboljih prilika da date pravu izjavu jer nema ničeg lepšeg od dobro napravljenog cvetnog aranžmana kao središnjeg dela stola. Najbolja stvar u vezi sa cvetnim centralnim delovima je ta što su jeftini za kreiranje i mogu često da se menjaju, što vam omogućava da svojoj trpezariji date potpuno novi osećaj iz nedelje u nedelju.

I na kraju, malo podsećanje: zlatni pribor za jelo i dalje je popularan trend u dekoraciji trpezarije, jer metalik završni sloj visokog sjaja prosto ne može a da ne izgleda neverovatno luksuzno i primamljivo. U slučaju da blistavi metalik akcenti u trpezariji nisu vaša stvar, pokušajte sa crnim priborom za jelo - dobićete isti raskošan izgled i pomalo misteriozni osećaj.

Mala trpezarija u uglu dnevnog boravka kojom dominiraju drveni elementiphoto: desiretoinspire

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group