Enterijer - Dekor

Svetlucave božićne dekoracije uz pomoć detalja od bakra

Kada se pomene božićni dekor, obično se među bojama koje se koriste za ukrašavanje enterijera nalaze zelena, crvena, bela kao i zlatni i srebrni tonovi.

Bakar s druge strane nije tradicionalna boja božićnih i novogodišnjih praznika. Međutim ona u sebi nosi poseban rafiniran osećaj i eleganciju, zbog čega je idealna za jedinstven praznični dekor. Verovatno ste do sad ukrasili svoju jelku, prozore i ulaz u svoj dom, ali ako mislite da celom utisku nešto nedostaje, možda je odgovor u bakarnim detaljima.

BAKARNE BOŽIĆNE JELKE

Jelka predstavlja primarni vid dekora svakog prostora uoči novogodišnjih i božićnih praznika. Stil kom ćete se prikloniti pri njenom ukrašavanju, zavisi od vašeg ličnog ukusa, a ako ste raspoloženi za malu avantruru ove godine, predlažemo vam kreiranje jedinstvene bakarne jelke. Za izradu ovakve jelke mogu vam poslužiti bakarne cevi koje u sebi nose jedinstven minimalistički i industrijski osećaj. Zidne ili samostojeće varijante takođe je na vama da odlučite, u zavisnosti od toga s koliko prostora raspolažete.

BAKARNI UKRASI ZA JELKU

Poseban efekat u prostoru stvorićete ako vašem božićnom drvcu dodate bakarne ukrase. Jednako atraktivno izgledaće na zelenoj ili beloj osnovi, u zavisnosti od toga da li je vaša jelka prirodna ili veštačka. Takođe ako pronađete ukrase zanimljive geometrije u bakarnim nijansama možete da stvorite vrlo zanimljiv prikaz uz prelamajuće efekte.

BAKARNI DEKOR ŠIROM DOMA

Od bakarnih cevi možete da kreirate jedinstven dekor na zidu, iznad kamina ili na sredini trpezarijskog stola. Kombinacijom zelenila, šišarki, žireva i bakarnih kugli, imaćete vrlo dopadljiv vid dekoracije kojim možete da ukrasite vaše prozore, trem, ulazna vrata ili neki drugi deo životnog prostora. Ako nemate u svom posedu bakarne ukrase, sprej u ovoj boji vam može poslužiti da svojim starim ukrasima date novi sjaj.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group