Enterijer - Dekor

Šik ideje za dekor zidova dnevnog boravka

Prazni beli zidovi lagano ali sigurno postaju vrlo monotoni.

Oni unose osećaj sterilnosti u prostor i ističu potrebu za razbijanjem jednoličnosti. Ako se pitate kako svoj enterijer da učinite zanimljivijim, fokusirajući se na zidove, redovi koji slede su pisani za vas. I mada možete mnogo toga u prostoru da postignete promenom nameštaja za sedenje, zavesa ili tepiha, ono sa čim ne možete da pogrešite je dekor zidova. Akcentni zidovi su rastući trend, pre svega jer svoj smisao mogu da pronađu među različitim stilovima uređenja. Donosimo vam danas pregršt kreativnih ideja za dekor vašeg dnevnog boravka, koje će ga učiniti posebnim.

PREDIMENZIONISAMA UMETNIČKA DELA

Džinovska umetnička dela postala su vrlo aktuelna u poslednjih nekoliko godina. Svojom grandioznošću ona unose izvesan vid strahopoštovanja u prostor, pre svega prema umetnosti ali i prema prostoru u koji se zalazi. Postavka oversized umetničkog dela na zidu u dnevnom boravku predstavlja hrabar potez, pomoću kog možete sa ostatkom sveta da podelite svoje misli. Kada bi efekat bio učinkovitiji potrebno je da odaberete rad u kontrastnim bojama u odnosu na one koje se proteži kroz vaš enterijer.

KAMINI

Kamin predstavlja odličan način naglašavanja atmosfere u vašem dnevnom boravku. On je istovremeno element koji donosi udobnost i toplinu prostoru, zbog čega je ujedno i mnogo više od estetske postavke. Obložen materijalima poput cigle, kamena ili metala, kamin će sa lakoćom postati najuočljiviji detalj u vašoj dnevnoj sobi. Ukoliko celoj priči dodate spremište za ogrev, dobićete fantastičan dekor koji neće zahtevati dodatne detalje da bi bio uočljiv.

SMELE TAPETE

Najjednostavniji način da unesete interesovanje u vašu dnevnu sobu jeste da posegnete za dizajnerskim tapetama. Odavno one su prestale da budu spektar ponavljajućih otisaka koji deluje bezlično i poprimile su vrlo moderan i stilski izgled. Samo jedan zid u prostoru prekriven njima može vašu dnevnu sobu pretvoriti u pustinjsku oazu, svemir, morsko dno ili nešto drugo po vašoj želji.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group