Retro vibracije: kako dekorisati enterijer u stilu sedamdesetih?

Volimo sve stvari iz '70-ih kada je u pitanju dekor enterijera. Evo zašto biste i vi trebali dati šansu ovom retro stilu!

Od hipi boemskog do disko glamuroznog dizajna enterijera - sve što je u vezi sa sedamdesetim godinama prošlog veka se polako ali sigurno vraća na scenu. Ovaj stil dekoracije je veoma opušten i zabavan i uključuje mešavinu tekstura i šara, kao što su ratan, somot i krzneni tepisi. Što se tiče boja, gledate u mešavinu smelih i živih boja koje odražavaju glam disko vibracije tog perioda, sa više umirujućih kremastih i belih nijansi koji potiču iz opuštene, hipi strane '70-ih.

Unesite taj osećaj '70-ih u svoj dom sa svojim savršenim izborom boja. Od takozvane ovsene bele, preko menta zelene, vatrene narandžaste i terakote crvene pa sve do živahne pink, retro boje '70-ih kombinuju razigrane tonove koji su sinonim za disko kulturu sa zemljanim, opuštenim bojama boemskog življenja.

Udobna i dobro osvetljena dnevna soba sa nameštajem u stilu sedamdesetihphoto: Stephen Kent Johnson

Pustite svoj kreativni duh na slobodu uz pomenutu kolekciju zabavnih boja. Sve one su dizajnirane tako da rade u harmoniji i izgledale bi divno zajedno ako bi, primera radi, bile naslikane na zidu kao veliki mural. Ukoliko niste spremni da bojite zidove, uvek se možete odlučiti za neku cool tapetu sa printom ili šarom koja će asocirati na pomenuti period.

Dok dekorišete svoj disko - enterijer, ne zaboravite prirodne materijale poput ratana. Tokom '70-ih godina prošlog veka prirodni materijali su doživeli pravi bum, a sve veći broj ljudi je odlučio da u svoje domove unese ratan, bambus i drvo. Osim što su direktna asocijacija na blisku vezu sa prirodom, ovi materijali će vam pomoći da poboljšate toplinu i udobnost svog retro doma.

Cvetni i geometrijski printovi doživeli su ogroman porast popularnosti '70-ih godina. Uvedite ovaj trend u svoj prostor sa samo nekoliko rolni štampanih tapeta, zavesa, prostirki ili tepiha. Poigrajte se takođe sa svojim teksturama i šarama. Nemojte se plašiti da se dobro zabavite sa svojim izborom tekstura i dezena tako što ćete u svoj prostor uvesti jedinstvene materijale kao što su sofe od somota, plišana uzglavlja i krzneni tepisi.

Spavaća soba u stilu sedamdesetih sa animal print ćebetomphoto: Stephen Kent Johnson

Životinjski print je takođe bio jako popularan '70-ih godina. Dodajte ovaj trend u svoj dom izborom presvlake, ćebadi ili tepiha sa ovim dezenom - vaš retro dom će odmah postati dinamičnije i zabavnije mesto za život. S obzirom da ovaj stil umnogome diktiraju boje, sigurni smo da ćete "animal look" lako uklopiti sa nekom crvenom sofom, žutim bračnim krevetom ili zelenom foteljom - baš kao što je to uradio enterijer koji danas delimo sa vama.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group