Prugasti dekor na zidu za uređenje vašeg doma

Osim boje na zidu, najlakši način da određenom prostoru podarite karakter je da se poslužite geometrijom.

Oblik koji se najčešće koristi kako bi se ulepšao životni prostor jesu prugice. U različitim varijacijama one sasvim jednostavan prostor mogu da pretvore u magičan. Po vašoj želji one mogu biti vodoravne, vertikalne, u dve ili više boja, istih ili različitih debljina.

Oslikavanje prugica na zidu je zapravo vrlo jednostavno. Potrebna vam je slikarska traka kako biste označili granice dok prostor između njih možete da popunite bojom po svojoj želji. Takođe ako ste za još jednostavniju varijantu, koja ne uključuje boju na zidu, možete da odaberete prugaste tapete. Postoji neverovatno mnogo različitih i vrlo privlačnih tapeta sa prugicama koje mogu ukrasiti sve prostorije vašeg doma.

Mogu stvoriti fantastičnu pozadinu u vašem ulaznom prostoru, trpezariji, dečijoj, spavaćoj i dnevenoj sobi, kao i kuhinji. Kao i sa svim linearnim uzorcima, izmerite pre početka projekta broj ponavljanja linija kako bi stvorili skladan prizor u prostoriji. Takođe ako sami oslikavate zidove pobrinite se da su prugice savršeno paralelne u odnosu na plafon i pod, kako prostor ne bi delovao nakrivljeno.

Ako niste sigurni koliko su zidovi u vašem domu pod pravim uglom uvek prugice možete da postavite dijagonalno, ili ih primeniti u vidu zavesa, nameštaja i tepiha. Takođe prugastio deo zida je potrebno da ostavite takvim kakav jeste bez dodatnog ukrašavanja. Ako vam je potrebna mala inspiracija, zavirite u našu galeriju i otkrijte magični svet prugica.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group