Privlačan i jednostavan dekor ulaznog prostora u farmhouse stilu

Pri ulasku u jedan savremen dom ono što prvo primetite je njegov ulazni deo.

Ovaj većinom mali i skroman prostor može da napravi veliku razliku u pogledu utiska koji na vaše goste ostavlja vaš dom. Ako volite jednostavnost sa malom dozom šarma u sebi, imamo za vas jedan fantastičan predlog u pogledu dekora ulaznog prostora. Reč je o farmhouse stilu, upravo onom koji je postao vrlo popularan u poslednjih nekoliko meseci.

 

Ono što vam treba da biste ga kreirali u vašem ulaznom prostoru jeste shabby chic ili rustičan nameštaj, komadi drveta i pletene korpe za odlaganje. Takođe ne treba da se ustručavate po pitanju detalja u obliku venaca, zanimljivih natpisa, zelenila pa čak i para čizama koje će dati autentičan farmhouse stil vašem ulaznom prostoru.

BOJE I MATERIJALI

Farmhouse dekor većinom se odnosi na neutralne boje poput bele, prljavo bele, svetlo sive, žutosmeđe, bež i svih pastelnih nijansi. Takođe možete se opredeliti za prekrečene ili prefarbane drvene zidove i podove, jer je ovo najsuptilniji način prikaza farmhouse stila. Pored drveta koje je najkarakterističniji materijal za farmhouse stil, možete iskoristiti ratan, pletene detalje, vez, kao i metalne elemente.

NAMEŠTAJ

Komad nameštaja na kom može da se sedi je obavezan u ulaznom prostoru, a kada je farmhouse stil u pitanju to mora biti drvena klupa. Ona može biti u vintage stilu ili obojena pastelnim tonovima, kao i prefarbana u belo. Takođe i tamniji tonovi su poželjni ako želite kontrastni efekat. Neizostavan detalj pored klupe je prostor za kačenje odeće kao i odlaganje obuće. Njih takođe možete prilagoditi farmhouse stilu dodatkom u vidu bele boje. Zgodne pletene korpe su uvek tu da razbiju monoton izgled. Ukoliko umesto klupe preferirate konzolni sto, dajte prednost drvenim varijantama po mogućstvu sa metalnim noragama.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group