Osvežavajuće trpezarije u sivom i žutom koloru

Dve boje su u posebnom fokusu ove godine – ultimativna siva i osvežavajuća žuta.

Veliki broj savremenih dizajnera već uveliko koristi ovu šemu boja prilikom renoviranja stanova i kuća. Možda ste i sami pojedinim prostrijama u svom domu poklonili spektar ovih boja, a ako ste zainteresovani da saznate kako ih možete primeniti u vašoj trpezariji, ostanite sa nama u redovima koji slede. Ono što će vam sigurno značiti da čujete je da ova šema boja odgovara mnogim stilovima uređenja i da ima bevremenski šarm, koji je čini vašim idealnim izborom.

BOJE I STILOVI

Siva i žuta su savršene za samostalni prikaz u prostoru jer stvaraju inspirativan kontrast. Međutim uvek im možete dodati i neke druge boje, poput neutralnih tonova za svež izgled, crnih ili teget za još izražajniji prikaz, ali i zelenih i ružičastih nijansi ako želite vedrije okruženje. Siva i žuta šema boja su idealan izbor ako želite da istaknete moderan prikaz stila s polovine prošlog veka. Takođe zahvaljujući njihovim nijansama možete kreirati fantastičnu trpezariju u savremenom, industrijskom, minimalističkom, farmhouse ili vintage stilu.

DEKOR

Sa dekorom vaše trpezarije u sivo-žutom spektru boja, najbolje bi bilo da započnete od zidova. Naglašeni zidovu su bezvremensko rešenje, a sivi ton se u ovom slučaju nameće kao logičniji izbor. Geomterijski paneli u boji ili grafitno siva nijansa na zidu dobra su opcija za stvaranje inspirativnog kutka za ručavanje. Nameštaj koji će biti u trpezariji možete uskladiti sa nijansama ove dve boje, pri čemu je poželjno da se vodite šablonom toplo-hladno. Viseće lampe iznad trpezarijskog stola u žutoj boji su odličan način da osvežite ovakav jedan prostor. Dekorativna zidna umetnost je takođe poželjna, kao i neke zanimljive police.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group