Enterijer - Dekor

Novogodišnja jelka od testenine - kako je napraviti

Novogodišnja jelka od testenine prilično je jednostavna za izradu, jeftina je i lepa.

Na vama je samo da odaberete koju testeninu ćete koristiti i kako ćete ukrašavati. Predlažemo zlatno božićno drvce od makarona u obliku mašnica.

Jelka od testenine jednostavan je i jeftin ukras koji lako možete pripremiti zajedno sa svojom decom. Najbolje je  da počnete sa izradom jelke nešto ranije, jer je posao naporan i dugotrajan.

Na karton možete nalepiti dva reda mašnica odjednom, zatim dan sušenja lepka, a zatim nastaviti sa sledećim slojevima. Srećom, što je manji obim konusa i rad ide brže.

Jelka od testenine - šta vam je potrebno?

Kartonska ili kupa od stripora

Testenina (da odaberemo, ovde smo koristili trakice, ali školjke i mašnice izgledaju baš lepo)     

Lepak

Zlatni ili srebrni sprej     

Ukrasi

Staklena boca sa suženim vrhom - na nju smo stavili kartonski kornet.

Izrezali smo polukrug od kartona - što je veći, to će božićno drvce biti veće. Lepimo ga u konus. Stavili smo bocu tako da karton bude dostupan sa svih strana. Počinjemo sa lepljenjem testenine gusto, tako da karton možete da vidite što je manje moguće i tako do vrha. Kada završimo i lepak se osuši, nanesemo sprej. Nakon sušenja lepimo ukrase, takođe poželjno lepokom, jer nakon sušenja oni postaju prozirni.

U nastavku pogledajte postupak korak po korak.

foto:claudia.pl

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group