Kako dekorisati dom slikama bez bušenja zidova

Više slika

Više slika

Ako volite da često menjate dekoraciju doma, a posebno slike (bilo da kupujete nove ili razmeštate već koje imate) onda će vam se sigurno ove ideje dopasti.

Slike su mnogima jedan od omiljenih dekora za dom, bilo da su u pitanju uveličane fotografije, prava umetnička dela koje ste vi ili vaše dete napravili ili kupljeno delo nekog poznatog slikara. Međutim, sa njima ide i bušenje zidova koje uglavnom nije toliko jednostavno, naročito ako su od betona.

Na svu sreću postoji nekoliko načina na koje možete postaviti i istaknuti omiljene slike bez bušenja zidova:

1. Umetnost na policama za knjige

Otvorene police su savršeno mesto za postavljanje slika i dekorativnih predmeta od keramike.

2. Unapredite deo kuće

Ako imate kamin ili visoku policu iznad televizora na primer, jednostavno na njih stavite nekoliko uramljenih slika tako da stvorite slojeviti dekor. Vodite računa da ramovi budu u sličnim ili istim bojama.

3. Za dekorisanje kuhinje

Iznad mašine za sudove, kao i na bilo kojem praznom prostoru stavite makar jednu sliku. Videćete koliko će vam osvežiti izgled kuhinje.

4. Iskoristite gipsane detalj na zidovima.

Arhitektonski detalji poput gipsanih niša i okvira na zidovima mogu poslužiti i za držanje slika.

5. Dekorišite postojeću dekoraciju

Omiljene fotografije možete postaviti na neko neočekivano mesto, poput gornjeg dela klavira ili na nekom drugom predmetu koji vam služi kao dekoracija.

6. Iznad komode

Jednu sliku okačite iznad komode, dok ostale, koje će privlačiti pažnju možete staviti na gornji deo ovog višefunkcionalnog komada nameštaja.

7. Istaknite neki predmet

Uz pomoć slike možete istaknuti predmet koji nije mnogo primetan na komodi ili stolu.

8. Viseće slike na jednom mestu

Iako ovaj savet uključuje bušenje, mnogo je funkcionalniji nego bušenje posebnih rupa za slike. Instalirajte jednu šipku (drvenu ili od nekog drugog materijala) koja će imati kukice. Na njih slojevito zakačite slike i uživajte u njima, ali i njihovom menjanju rasporeda.

9. Posvetite jedan ceo zid umetništvu

U dugačkom hodniku ili praznom prostoru u kući postavite gipsanu policu na kojoj ćete držati slike. Ostale, veće slike možete nasloniti na pod i zid.

10. Ukrasite prozore

Za dinamičnije poglede na vaš kraj, na komodu koju ćete staviti pored prozora stavite nekoliko slika i naslonite ih na prozore.

11. Držite sliku na stalku

Tako je, izvadite stalak na kojem ste nekad slikali i postavite na njega završenu sliku. Na kraju sve stavite na vidljivo mesto - u ugao dnevne sobe, hodnik i tako dalje. Na ovaj način ćete čitravom prostoru dati toplinu i umetnički vajb.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group