Kako da dekorišete prozore za Božić

Nova godina i Božić će uskoro zakucati na vrata.

Praznike ćemo dočekati u svečanom raspoloženju, a to znači da će naši domovi biti ispunjeni zelenilom, ukrasima, svećama i opojim mirisom bora ili jele. Pored novogodišnje jelke i svetiljki ne smemo zaboraviti na prozore. Oni su važan detalj i ne treba ih ignorisati kada je u pitanju ukrašavanje.

Najjednostavniji način je ukrasiti prozore pahuljama od papira. Ovaj način dekorisanja je svima dobro poznat još iz osnovne škole (ili vrtića). Potrebno je zalepiti na prozore pahulje koje ste isekli od belog papira. Najlakši način da zalepite papirne pahulje na prozor je koristeći selotejp traku. Ovo je zabavno deci, zato ih pozovite da vam se pridruže u dekorisanju. Pahulje možete napraviti i u različitim bojama koje će uneti toplinu u hladne zimske dane i izmamiti osmeh prolaznicima.

Takođe, možete kupiti gotove ukrase za prozore, u vidu posebnih nalepnica. To mogu biti pahuljice i zvezde, jelke ili irvasi, od kojih možete da kreirate svoju bajku na staklu prozora.

Ukoliko ste vešti, možete bojama za staklo nacrtati svoju zimsku bajku. Crtanje na staklu je takođe veoma prijatno za decu, pa ih pozovite da vam pomognu. U prodavnicama možete kupiti i gotove šablone, a vaše je samo da ih obojite.

Nova godina nije potpuna bez snega i šara na staklu. Ako želite da vaši prozori budu prekriveni snežnim obrascima, imate dva načina da to postignete. Prvo, možete uzeti zubnu pastu koju ćete razrediti sa vodom do gustine pavlake i četkom naslikati šare na prozorima. Možete kupiti "suvi sneg" u spreju koji se vrlo lako i jednostavno prska na staklo. Ako odlučite da kupite "suvi sneg", naprskajte ga preko šablona i dobićete čarobne obrasce na prozorima.

I na kraju praznika, snežni obrasci (slike ili boje) se mogu lako ukloniti sa prozora običnim sredstvom za čišćenje stakla.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group