Enterijer - Dekor

Elegantan skandinavski novogodišnji dekor

U težnji ka perfekciji, minimalizmu i jednostavnosti sve više ljudi otkriva lepotu skandinavskog stila uređenja.

Ovaj stil predstavlja pravo osveženje u savremenim domovima jer donosi sa lakoćom svežinu i čistoću prostoru u kom se živi. Ako ste rešili sa svoj dom uredite u ovom stilu, i pitate se kako da ga u istom stilu i dekorišete povodom novogodišnjih praznika, tu smo da vas poguramo u ispravnom pravcu. Donosimo vam pregršt inspirativnih ideja za dekor vašeg doma u skandinavskom stilu za vreme nadolazećih praznika.

BOJE I KOMBINACIJE STILOVA

U zavisnosti od toga da li više težite ka jednostavnosti ili volite po neki sitan detalj, možete kombinovati skandinavski stil sa minimalizmom, modernim stilom pa čak i vintage varijantom dekora. U svakom pogledu ne treba vam ništa hirovito, otmeno niti neobično, već svoju pažnju usmerite ka jednostavnosti, skladu i lakoći. Kada su boje u pitanju, skandinavski dekor podrazumeva neutralnu paletu boju koja deluje vrlo umirujuće i koja stvara opušten ambijent u prostoru.

DEKOR

Vašu skandinavsku avanturu dekoracije svakako treba da započnete od božićne jelke koja je centralni deo svake prostorije tokom praznika. Jelku možete po želji minimalno ukrasiti božićnim lampicama, kuglicama u beloj ili srebrnoj boji, kao i nekim detaljima sa metalnim odsjajem. Takođe ako želite apsolutni minimalistički pristup, zadržite jelku u njenom originalnom izdanju bez dekoracije. Možete je po želji u krugu postolja ogrnuti krznom ili pletivom, ili je ubaciti u neku lepu pletenu korpu. Takođe od suvih grančica i lišća možete da stvorite lep dekorativni momenat za vaš trem, ulazna vrata ili trpezarijski sto. Šišarke, kestenje i žirevi posuti srebrnim prahom mogu da vam posluže za izradu unikatih dekoracija.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group