Egzotični motivi u enterijeru

Dizajneri takođe idu na odmor i sa tropskih putovanja uglavnom donose inspiraciju i verne egzotične motive!

Ko od nas ne sanja o egzotičnim putovanjima? Desetak dana života u zelenoj džungli punoj egzotičnih životinja, šarenih papagaja i leptira! Ali pre nego što spakujemo naš prtljag, pokušajmo da stvorimo džunglu u svom enterijeru. Postoji nekoliko načina, a rezultati će vas oduševiti.

Prvi način da dobijete orijentalni dekor je kombinacija nameštaja koji je izrađen od egzotičnih vrsta drveta. Takođe, popularne tkanine i pozadine ( tapete, posteri, tapiserije) sa orijentalnim motivima, uglavnom palmino lišće, lišće banana ili smokve. Postoje i manje nametljivi načini da donesete prizvuk egzotike, čak i u ultra modernom enterijeru. Ovde nema pravila, sve je kao u džungli. Možete odabrati dekor, veliki svećnjak u obliku ananasa ili posude u obliku banana ili majmuna za vašu kuhinju.

Paleta boja takođe igra ključnu ulogu prilikom dekorisanja enterijera u egzotičnom stilu. Za spavaću sobu možete odabrati belu i svetlo zelenu koje će doneti tropski osećaj svežine. Takođe se možete odlučiti za intezivno zelene akcente ili dodati tropske boje poput narandžaste, žute, pink ili tirkizne.

Tepisi definitivno nisu potrebni za tropski enterijer. Umesto toga, odaberite drvene podove ili keramičke pločice. Prirodne podne obloge - poput bambusa će takođe izgledati odlično i dodati tropski osećaj.

Jednostavni, neopterećeni prozori su imperativ za autentičan tropski dizajn enterijera. Odaberite drvene roletne, ili venecijanere od bambusa.  Ako ne možete bez tkanina na prozoru, pokušajte sa jednostavnim belim, prozračnim zavesama.

Aksesoari su veoma važni. Glavna stvar koju treba da uradite jeste da nabavite puno biljaka. Za autentičan izgled potrebno je da postoji obilje bujnog, zelenog lišća. Pokušajte da pozicionirate izvor osvetljenja iza tropskih biljaka, tako ćete stvoriti zaista upečatljiv izgled i fantastične, neobične senke!

Takođe, prostor možete dekorisati slikama životinja: lavova, tigrova, slonova, žirafa i tropskih ptica i leptira. Slike i fotografije zelenog lišća, biljaka i cveća su dobrodošle. Razmišljajte tropski i zamislite da ste u džungli i vi ćete sigurno biti inspirisani da stvorite savršen tropski enterijer. Pogledajte naše predloge i stvorite tropski ambijent za uživanje.

M.L.

 

 

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group