Dekor prostora oko kamina u prolećnom duhu

Još svega par nedelja nas deli od početka prolećne sezone.

Samim tim vaš kamin koji vas je verno grejao tokom hladne i duge zime, prestaje da bude žarišna tačna u prostoru. Međutim, ako volite da ukrašavate svoj dom i ako proleće deluje inspirativno na vas, možete iskoristiti vaš kamin da stvorite vrlo slikovit prizor oko njega u duhu proleća. Kamin, radni ili neradni prosto vas poziva da ga okružite cvećem i zelenilom i oblikujete tako da predstavlja predivan pozdrav proleću.

BOJE

Nezavisno od stila koji ste odabrali za dekor vašeg kamina, važno je da odaberete prolećnu paletu boja. To mogu biti neutralne boje poput bele, bež, krem i svetlo sive, ali i neke intenzivnije kao što je zelena, žuta, plava ili roze. Poigrajte se sa nijansama koje vas inspirišu i stvorite živahan osećaj u prostoru. Možete kombinovati neutralne i živopisne boje, ili posegnuti za monohromatskim izgledom. A ako volite boje poput tamno crvene ili bordo, čak i one mogu da donesu prolećni osećaj vašem kaminskom prostoru.

DEKOR

Kako bi dekorisali prostor oko vašeg kamina možete se poslužiti raznovrsnom paletom cveća i obiljem zelenila. Po vašoj želji to može biti prirodno ili veštačko cveće, a vrlo privlačno izgledaju sve vrste puzavica, venaca kao i buketa u vazama ili saksijama. Takođe vaš izbor mogu da budu i umetnička dela i grafike koje će zaista doneti jedinstven prikaz vašem dnevnom boravku sa ovakvim kaminom. Ako volite boho stil, možete iskoristiti neke pletene korpe, macrame ogrtače ili obojene posude koje će dati izvanredan prikaz vašem kaminu. Možete takođe da upotrebite i staklene flaše zanimljivih oblika, tekstil, kao i plodove proleća.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group