Dekor kuhinje u boho stilu

Boho, skraćenica za bohemian, je stil koji slavi individualnost, kreativnost i opuštenu, eklektičnu atmosferu.

Ova dizajnerska estetika je savršena za kuhinju i može je transformisati u topao, prijatan prostor koji odražava vašu jedinstvenu ličnost. Evo kako da kreirate boho kuhinju koja je i funkcionalna i lepa.

Neutralna baza je ključna za svaki boho prostor. Ona vam omogućava da slojevito dodajete boje, teksture i šare bez preopterećenja prostora. Izaberite zemljane tonove poput krem, bež i svetlo sive za zidove i glavne uređaje. Ove nijanse stvaraju umirujuću pozadinu koja nadopunjuje vibrantne elemente boho dizajna.

Jedan od osnovnih elemenata boho stila je upotreba različitih materijala. Kombinujte prirodne elemente poput drveta, kamena i ratana sa metalnim akcentima kako biste kreirali bogat, teksturiran izgled. Na primer, drveni radni pult u kombinaciji sa kamenim pločicama i ratan stolicama može momentalno dati vašoj kuhinji boho osećaj. Otvorene police napravljene od recikliranog drveta dodaju i funkcionalnost i rustični šarm.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vicky (@vickys.home_)

Boho dizajn voli smele šare i boje. Uvedite ove elemente kroz kuhinjske dodatke i dekor. Živopisne marokanske pločice, šareni tepisi i živopisno posuđe mogu dodati ličnost prostoru. Ne bojte se da mešate različite šare i boje; ključ je da celokupna atmosfera ostane opuštena i skladna.

Tekstura igra ključnu ulogu u stvaranju prijatne, boho atmosfere. Koristite slojevite teksture kako biste dodali dubinu i interesovanje kuhinji. Razmislite o dodavanju pletenih korpi, makrame držača za biljke i raznih tekstila poput lanenih zavesa, pamučnih prekrivača i vunenih tepiha. Ovi elementi ne samo da povećavaju vizuelnu privlačnost, već stvaraju i topao, prijatan ambijent.

Boho stil često uključuje vintage i ručno rađene predmete koji pričaju priču. Pretražujte buvljake, second-hand prodavnice i online tržišta za jedinstvene komade kao što su vintage posuđe, starinske lampe i ručno oslikana keramika. Ovi predmeti dodaju karakter i autentičnost vašoj kuhinji, čineći je zaista jedinstvenom.

Biljke su osnovni deo boho dizajna, unoseći dodir prirode u unutrašnjost i pročišćavajući vazduh. Uključite različite biljke u vašu kuhinju, od malih saksija sa začinskim biljem na prozorskoj dasci do većih lisnatih biljaka u uglovima. Viseće biljke i puzavice mogu dodati veselu notu, stvarajući bujnu, zelenu oazu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naomi J Hunt (@naomijhunt)

Ako prostor dozvoljava, stvorite ugodan kutak za jelo unutar vaše kuhinje. Mali, okrugli sto sa različitim stolicama može služiti kao šarmantna zona. Dodajte jastuke i prekrivače kako biste prostor za sedenje učinili prijatnijim. Ovaj kutak može postati omiljeno mesto za neformalne obroke, pauze za kafu i intimna okupljanja.

Rasveta je ključna za postavljanje atmosfere u boho kuhinji. Odlučite se za kombinaciju ambijentalne, radne i akcentne rasvete kako biste stvorili topao, prijatan ambijent. Viseće lampe sa pletenim abažurima, vintage lusteri i svetleći lanci mogu dodati meku, prijatnu svetlost. Ne zaboravite da koristite sveće i fenjere kako biste poboljšali boho atmosferu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Layered Home (@layered_home)

Uključivanjem ovih elemenata u vaš kuhinjski dizajn možete stvoriti prostor koji je ne samo lep i eklektičan već i topao i prijatan. Boho kuhinja je savršen spoj kreativnosti, udobnosti i funkcionalnosti, što je čini srcem vašeg doma.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group