Tri tipa telesne građe u koje spadaju sve žene

U kojoj ste vi?

Već uveliko znate da vežbe, ishrana kao i sam proces mršavljenja zavisi i od tipa građe koju imate. Napokon je utvrđeno da se svi ženski tipovi građe mogu svrstati u samo tri grupe, koje se razlikuju kako po izgledu, tako i u snazi. Saznajte koje su to grupe i u kojoj vi pripadate!

I tip građe - ektomorf

Ako imate usku i tanku građu onda spadate u ektomorfe. Imate uska ramena i kukove i male grudi. Žene koje spadaju u ektomorfe, kao što su Kira Najtli ili Paris Hilton, nemaju mnogo telesnih masti.

Zbog lagane i uske stukture, ektomorfi su odlični za vežbe i sport u kojima su uključene brzina i fleksibilnost. Uglavnom su to gimnastika, košarka, trčanje i fudbal.

II tip građe - mezomorf

Spadate u mezomorfe ako imate mišićavo i atletsko telo. Takođe, kao i ektomorfi nemate mnogo telesnih masti. Dok su vam struk i kukovi uzani, imate široka ramena. U mezomorfe spadaju poznate dame Madona i Mišel Obama. Vi lako dobijate na mišićnoj masi i imate dosta snage.

Kako vašu građu odlikuju mišići, oni rastu uz vežbe u kojima se koriste najviše snaga i moć. Joga i pilates su odlične vrste vežbi za mezomorfe, pored biciklizma i trčanja.

III tip građe - endomorf

Ako imate telo sa oblinama, veće grudi i šire kukove onda spadate u endomorfe. U njih takođe spadaju i Kejt vinslet, Kristina Kendriks i Dženifer Hadson. Vas odlikuje građa u obliku peščanog sata ili kruške, kao i veći procenat telesnih masti. Takođe vam je teže da smršate.

Endomorfi imaju dosta snage što je odlično za dizanje tegova. Za vas su i ragbi, veslanje, plivanje, planinarenje i druge slične aktivnosti i vežbe.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group