Rešite se zubobolje za minut sa ovim prirodnim lekovima

Zubobolja je najstrašnija bol.

Polomljen zub, šupljina u zubu, bolesti desni, labava plomba i izložen koren zuba, samo su neki od razloga zašto zubobolja nastaje. Ako nemate vremena da žurite kod zubara i potrebno vam je brzo olakšanje, pokušajte da se rešite bola bez upotrebe tableta. Pokušajte da izlečite svoj zub prirodnim lekovima koje verovatno imate u svojoj kući.

Ovde su prirodni lekovi koji će izlečiti vaš zub za minut:

1. So i biber

Napravite pastu mešanjem vode, soli i bibera. Nanesite pastu direktno na ugroženo područje.

2. Karanfilić

Postavite karanfilić na bolnu oblasti i već za nekoliko minuta ćete osetiti kako bol nestaje. Možete napraviti pastu mešanjem vode i korena karanfilića. Ova pasta ima funkciju kao anestetik i to će ublažiti bol.

3. Beli luk

Beli luk ima svojstva antibiotika i može da smanji bakterije u vašem zubu. Slomite čen belog luka i stavite ga direktno na bolno područje.

4. Koren đumbira

Đumbir ima antibakterijska svojstva i mogu da vam pomoći da oživite svoj zub. Uzmite parče svežeg đumbira i žvaćite.

5. Topla slana voda

Pomešajte 1 kašiku soli u čaši tople vode i koristite tu mešavinu za ispiranje usta. So će vam pomoći da se izborite sa bakterijama u ustima i smiruje bol.

6. Crni luk

Crni luk takođe može pomoći da ublažite zubobolju. Isecite komad svežeg crnog luka i stavite ga na bolno područje.

7. Limun

Limunska kiselina pronađena u limuna može vam pomoći da smanjite bol. Pomešajte malo sveže isceđenog soka od limuna sa malo soli i nanesite na bolno područje.

8. Soda bikarbona

Komadić vate umočite u sodu bikarbonu. Uverite se da je loptica vate prekrivena sodom. Postavite vatu na bolno područje. Možete napraviti rastvor, tako što ćete pomešati jednu kašiku sode u čaši mlake vode.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group