Ovaj pirsing vam može pomoći kod migrene

Svestrani i dobro poznati Tiktok može da poboljša naš svakodnevni život savetima, nauči nas beauty trikovima, gurne nas u bujnu (ponekad potpuno beskorisnu) kupovinu, ali i... da nas izleči.

Među mnogim različitim hashtagovima koji čine listu trendova stvari za koje su korisnici Tiktok-a zainteresovani je pomalo neortodoksan lek za migrenu. Prema #daithpiercingformigraines, možete primetiti značajno poboljšanje, pa čak i nestanak migrene koje vas muče, ako probušite određeni deo uha.

Prema teorijama TikToka, daith pirsing u ušima može se pokazati efikasnim za migrene, baš kao i akupunktura. To znači da ovaj pirsing pritiska na određenu tačku unutar uha, što menja hemijsku ravnotežu u mozgu, potencijalno čineći neke ljude manje sklonim simptomima migrene. Naravno, ništa od toga nije naučno dokazano.

@sempiternalrose Migraine Piercing! What has worked for you? #daith #piercing #migraine #migrainerelief #headache #untamed #foryou #fyp #laborday #summerrecap ♬ PMA (feat. Pale Waves) - All Time Low

Druga teorija je da probijanje ove tačke smiruje trigeminalni nerv - nerv koji prolazi kroz lice i uši i utiče na migrene i glavobolje - ili opušta nerv vagus, koji je povezan sa uvom, a koji može doprineti glavobolji. Konačno, možda jednostavno govorimo o veoma snažnom placebo efektu, gde vera osobe u tretman dovodi do stvarnih koristi, kroz samoprocenu.

Uraditi ili ne uraditi pirsing?

Kao što smo već rekli, naučnici nisu odlučili da li vam pirsing daith može pomoći da se oslobodite dosadne glavobolje. Neformalno istraživanje je pokazalo da je zaista bilo učesnika koji su isprobali ovu tehniku i koji su prijavili da su njihove glavobolje prestale, ali je ovaj efekat verovatno bio prolazan, jer kako je vreme prolazilo, tako je rastao i procenat ljudi koji nisu ponovo iskusili migrenu nakon pirisinga.

Stručnjaci tvrde da je reč o placebu, što je činjenica koja je takođe zasnovana na njegovoj potpuno nasumičnoj efikasnosti, jer ne postoje naučni dokazi koji bi vam pomogli da dođete do vrata studija za pirsing sa lekarskom beleškom. Ako i dalje samo želite da probate daith pirsing (veoma je lep, istina), trebalo bi da pažljivo izaberete profesionalca koji će to uraditi umesto vas, jer je u pitanju tačka sa hrskavicom čije zarastanje može potrajati.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group