Ne krećite na prvomajski uranak bez ovih stvari

Praznici ovog proleća padaju jedni za drugim i donose idealnu priliku za odmor.

Nakon Praznika rada, prvog i drugog maja, odmah dolazi i Veliki petak 3. maja, a zatim slede neradni dani oko pravoslavnog Uskrsa, te je prvi radni dan nakon praznovanja tek u utorak 7. maja. Zato preostaje samo još da nas posluži lepo vreme i možete se baciti na planiranje nezaboravnog odmora. Prvomajski praznici su idealno vreme za izlete i avanture, ali, da bi vaš izlet bio zaista nezaboravan, neophodno je da se dobro pripremite i ponesete sa sobom sve što vam može zatrebati u prirodi.

U ovom članku spremili smo vam spisak neophodnih stvari koje bi trebalo da se nađu u vašem prtljagu ukoliko planirate da provodite vreme u prirodi ovog maja!

Vioplex sprej za rane: zaštita u svakom trenutku

Vioplex je antibiotski sprej za rane koji ne biste smeli da zaboravite ukoliko se spremate za izlet u prirodi. Nezgode se mogu dogoditi bilo kad. Znate već kako to izgleda: u strahu da meso na roštilju ne izgori požurili ste da ga okrenete i zaradili opekotinu na ruci ili ste se osetili avanturistički u šumi što je rezultiralo padom i izgrebanim kolenom?

Ma koji razlog bio u pitanju, sprej za brzo zarastanje rana sa dve vrste antibiotika u sebi brzo i efikasno će dezinfikovati i zaštititi vaše povrede. Vioplex sprej za rane delotvoran je protiv gram pozitivnih i gram pozitivnih bakterija, jedini na tržištu koji dolazi u spreju i idealan je izbor zbog svoje male veličine i praktične upotrebe. Ne dozvolite da vam trenutak nepažnje upropasti izlet, ponesite antibiotski sprej za rane i osigurajte se na vreme.

Švajcarski nož: praktičan višenamenski alat

Švajcarski nož je neizostavan deo opreme svakog avanturiste. Uz različite oštrice, otvarače, pincete i druge korisne funkcije, švajcarski nož je višenamenski alat koji vam može pomoći u različitim situacijama tokom izleta. Nema potrebe naglašavati značaj ovakvog alata u prirodi: bilo da vam zatreba da otvorite konzervu, zavrnete šraf ili očistite ribu, švajcarski nož će biti vaš neprocenjivi saveznik.

Zaštita od kiše, najvećeg straha svih izletnika

Kada se spremate za prvomajsku avanturu na otvorenom, važno je imati na umu da vremenski uslovi mogu biti nepredvidivi, a kiša može brzo pokvariti planove za izlet. Zato je važno da se adekvatno pripremite i ponesete sa sobom neophodnu opremu za zaštitu od kiše.

Prva stavka na vašoj listi bi trebalo da bude kišobran ili kabanica. Kišobran je praktičan izbor jer vam omogućava da ostanete suvi dok šetate ili istražujete okolinu, dok kabanicu možete nositi preko sebe i svog ranca kako biste osigurali maksimalnu zaštitu od vlage dok vam ruke ostaju slobodne. Bez obzira na izbor, važno je da imate nešto što će vas zaštititi od kiše i omogućiti vam da nastavite sa svojim planovima, čak i ako nebo postane oblačno.

Takođe, pre nego što krenete na svoj prvomajski izlet, ne zaboravite da proverite vremensku prognozu.

Sredstvo protiv komaraca: rešite se napasti

Ništa nije u stanju da pokvari prvomajski uranak kao kiša i oni… Verovatno ne postoje manji, a uporniji i omraženiji insekti od komaraca. Zato je važno poneti sa sobom efikasno sredstvo protiv komaraca koje će vas zaštititi od dosadnih ujeda i svraba. Postoji mnogo različitih vrsta proizvoda, uključujući sprejeve, kreme i trake, pa odaberite ono koje vam najviše odgovara i osigurajte miran san i bezbrižne šetnje i druženje na otvorenom.

Zaštita od sunca: čuvajte kožu i oči

Ukoliko izletnici ove godine budu imali dovoljno sreće da vreme bude prijatno i bez kiše, trebalo bi ozbiljno razmisliti o zaštiti od sunca. Ponesite sa sobom kvalitetnu kremu sa visokim faktorom zaštite od UV zračenja kako biste zaštitili svoju kožu i očuvali je zdravom. Takođe, ne zaboravite da nosite šešir ili kačket. Sklanjajte se sa sunca u najtoplijem delu dana kako biste izbegli sunčanicu.

Probiotik: ne krećite na put bez njega

Putovanja i izleti naporni su za organizam, što zbog promene okruženja i ograničenihb higijenskih uslova, što zbog najčešće promene hrane koja se događa u tom periodu. Zato je važno brinuti o svom zdravlju i imunitetu čak i tokom odmora. Probiotici su odličan način da održite zdravu crevnu floru i jačate imuni sistem. Bilo da se radi o kapsulama, tabletama ili prašku, probiotik je jedan od suplemenata koji bi trebalo da nađe mesto u vašoj torbi.

Prvomajski praznici su sjajan povod za odlazak na izlet i uživanje u prirodi, ali da bi vaše putovanje bilo zaista nezaboravno i bezbedno, važno je dobro se pripremiti i poneti sa sobom sve neophodne stvari. Srećan put i uživajte u svojoj avanturi!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group