avon akcija za borbu protiv raka dojke

Maslačak za prolećnu detoksikaciju & regeneraciju jetre

I ptice na grani znaju da je maslačak jedna od najzdravijih i najkorisnijih biljaka koju nam je podarila majka Priroda.

Znate ono kada pitate travare za šta je neki čaj dobar a oni vam odgovore: “za sve”? E upravo čaj od maslačka spada u grupu ovih univerzalnih napitaka koji pomažu kod milion zdravstvenih tegoba, počev od stomačnih problema, preko anemije pa sve do ublažavanja simptoma reume i gihta.

Ipak, ono po čemu je ovaj prelepi žuti cvetić najpoznatiji jeste njegova velika moć detoksikacije čitavog organizma, a posebno blagotvorno dejstvo ima na probleme sa jetrom i žučnom kesom. Svi ovi problemi nekako i idu ruku pod ruku, zar ne?

Previše masti, soli, neizostavnih ugljenih hidrata koje smo tako lepo skladištili u svoj stomak tokom zime obično na naplatu dolaze upravo sa pojavom prvih sunčanih dana. Tada je najbolje odraditi jedan mali kućni detox tretman, baciti se na konzumiranje salate ili meda od maslačka, ili pak častiti sebe sa (dve, do najviše 3!) šolje čaja dnevno.

Priprema ovog čaja je krajnje jednostavna: jednu supenu kašiku usitnjenog korena maslačka potopite u 2 dl vode i stavite na šporet da vri 5 minuta. Poklopite i ostavite da odstoji još nekih 15-ak minuta i da se ohladi, a nakon toga je spreman za konzumaciju.

Kako polako ali sigurno ulazimo u sve toplije doba godine podsećamo vas da je maslačak odličan saveznik u borbi protiv viška kilograma ali i eventualnog zadržavanja vode, te oticanja nogu, lica, stomaka.

A sve to zahvaljujući kalijumu koji mu pomaže da deluje kao jak diuretik i poveća dnevnu količinu urina.

I za kraj napomena: neki ljudi ipak mogu biti alergični na ovu lekovitu biljku, a kod nekih ona može izazvati proliv, nadimanje, gorušicu kao i grčeve u stomaku.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group