Leto je pred nama, a ovde je 5 dobrih razloga da uvek spavate goli

Možda već imate omiljeni odevni predmet za spavanje.

To može biti vaša omiljena pamučna ili svilena pidžama ili obična majica ili možda više volite da spavate bez odeće. I kako se ispostavilo, to bi mogao biti najbolji izbor koji možete napraviti na kraju dana.

U povezanom istraživanju, skoro 29% ljudi je izjavilo da spavaju goli. Ako ste jedan od njih (ili spavate pored nekog od njih), možda se pitate da li je spavanje bez odeće dobra navika ili ne. Stručnjaci kažu da postoje neke potencijalne prednosti koje zaslužuju našu pažnju.

Bolji kvalitet sna

Spavanje bez odeće može učiniti više za kvalitet sna nego što mislite. Kada spavate bez odeće, vaše telo može efikasnije da reguliše temperaturu. Ova bolja regulacija temperature na kraju čini da zaspite brže i imate dublje cikluse spavanja.

Zdravija koža

Spavanje bez odeće takođe omogućava vašoj koži da diše tokom cele noći, smanjujući rizik od kožnih oboljenja kao što su gljivične infekcije, koje napreduju u vlažnim sredinama. Dermatolozi sugerišu da spavanje bez odeće takođe može sprečiti akne na telu, koje se često pogoršavaju uskom odećom koja može da zadrži prljavštinu i znoj na koži.

Smanjen stres i anksioznost

Spavanje bez odeće takođe može imati psihološke koristi. Spavanje bez pidžame daje osećaj slobode, što vam može pomoći da se osećate udobnije i opuštenije, smanjujući stres i anksioznost. Neke studije sugerišu da ovaj oblik fizičke slobode može poboljšati oslobađanje hormona rasta i smanjiti nivoe kortizola, hormona povezanog sa stresom.

Kada spavamo goli stičemo samopouzdanje

Pokazalo se da provođenje vremena nagi (uopšteno, ne samo dok spavate) povećava pozitivnu sliku o telu, samopoštovanje i zadovoljstvo životom.

Manji rizik od ginekoloških infekcija

Spavanje bez odeće može poboljšati zdravlje vagine. Gljivične infekcije napreduju u toplim i vlažnim sredinama, a da biste ih izbegli (zajedno sa svrabom, pečenjem i crvenilom koji ih prate), trebalo bi da povećate protok vazduha dole. Spavanje bez donjeg veša, odnosno bez znojenja i nepotrebne vlage, smanjuje rizik od gljivičnih infekcija.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group