Kako se nositi sa bolom bez lekova

Fokusirajte se na moć prirode!

Povratak izvorima i žudnja za prirodnošću već su postali sastavni deo našeg života. Mnogi ljudi više vole da izbegavaju nepotrebne lekove što je više moguće. Naravno, u slučaju mučnog bola, ne biste trebali gubiti vreme i najbolje je odmah potražiti pomoć lekara. Međutim, ukoliko osećate blagu nelagodnost i manje bolove, uvek možete koristiti narodne lekove.

Priroda se pobrinula da bolovi budu stvar prošlosti i sve to bez nepotrebnih lekova. Jednostavno morate verovati prirodnom toku stvari - i napuniti ormarić lekovitim biljem i drugim dodacima.

Kurkuma

Zbog sadržaja kurkumina u sastavu, upala i hronični bol se smanjuju. Započnite jutro sa kafom od kurkume ako imate česte glavobolje.

Arnika

Ova biljka će vam pomoći da se rešite modrica, posebno onih koje su nastale nakon operacije ili svih vrsta postupaka nege kože. Arnika se može mešati sa kremom ili uzimati kao dodatak ishrani.

Ren

Začepljen nos? Ne žurite da kupite kapi za nos ili lekove. Malo narendanog rena u kombinaciji sa vodom i limunovim sokom biće dostojna zamena za takve lekove.

Sok aloje

Aloja je neverovatno korisna - i to ne samo za kožu. Ovo piće je odlično protiv nadimanja. Protivupalno sredstvo može pomoći u smanjenju viška želučane kiseline - a na olakšanje nećete dugo čekati.

Ulje nevena

Ako vas mišići bole nakon treninga ili dugih šetnji, ne preporučujemo žurbu po nabavku sredstava za ublažavanje bolova. Ulje nevena obdareno je dragocenim antioksidativnim svojstvima za pospešivanje bržeg zarastanja tkiva i ublažavanja bolova.

Ulje karanfilića

Bol se uvek javlja iznenada, a zubobolja je po tome poznata. Kada pri ruci nemate lekova, uzmite pamučni ubrus i nanesite malo ovog ulja na njega, a zatim nanesite na zub.

Đumbir

Mučninu je teško tolerisati, ali bolje je ne pribegavati drastičnim metodama odmah. Pokušajte da sveži koren đumbira dodate u čaj - ovaj sastojak se čak može stalno dodavati u omiljena pića kako bi ojačao imuni sistem. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group