Zdravlje & Fitnes - Zdravlje

Kako ojačati imuni sistem?

Ojačanje imunog sistema u borbi protiv virusa, postalo je prirotitet svakog od nas.

Verovatno se i sami poput većine ljudi poslednjih meseci trudite da održite socijalnu distancu, perete ruke što je češće moguće, hranite se zdravije i izbegavate sve što bi moglo narušiti vaš imunitet. Bombardovani sa svih strana savetima kako da to postignete, verovatno ste se već negde na pola izgubili u masi smoothia za imunitet i čarobnih napitaka koji obećavaju čuda.

Pritisnite dugme za TIME-OUT. Čitava ideja da svoj imunitet možete preko noći učiniti čvrstim i nepokolebljivim je zaista apsurdna. Razmislite o svom imunitetu na ovaj način: on je poput gola u fudbalu. Samo strateško vođstvo i dobar golman mogu da spreče protivnika (virus i bakterije) da ostvare pogodak. Što je bolji, efikasniji i temeljniji trening to ste vi više spremni za suočavanje sa svima onim koji teže da naruše vaš imunitet. Za to je potrebno dosta vremena i posvećenosti.

Imunitet je maraton, a ne sprint. Potreban je holistički pristup da biste svoj imunitet držali u borbenoj formi. Da biste započeli sa ojačanjem vašeg imuniteta potrebno je pre svega da više spavate, smanjute dozu stresa kojoj ste svakodnevno izloženi, oslobodite se loših navika i više vežbate. Ne treba da očekujete vrhunske rezultate za kratko vreme, ali ćete u svakom slučaju primetiti promenu već nakon svega nedelju dana.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group