Kako da održite vaginu uvek mladom

Kao što i lice počinje da stari, isto se dešava i sa intimnim delovima tela...

Samo što postoji jedna ogromna razlika: za negu lica postoji preko hiljadu proizvoda, dok za vaginu nema - “prepuštena je sama sebi”. Ginekolozi ne govore ženama da će se bilo kakve promene dešavati, a zatim se dešava da žene nakon nekoliko godina uvide promenu.

Broj estetskih operacija primenjenih na vagini je u konstantnom porastu, a ako niste zadovoljni izgledom (ili ne želite da jednog dana shvatite da vam se izgled vagine promenio) i pritom ne želite da idete pod nož, evo šta treba da uradite:

1. Izbegavajte jo-jo efekat

Ako stalno gubite kilažu i gojite se, očekujte da će vam se vagina u jednom trenutku opustiti.  Bitno je da imate zdravu kilažu i da je održavate. Ako ste premršavi, vaši intimni delovi mogu izgledati koščatije sa godinama i samim tim i starije.

2. Kegelove vežbe - radite ih svakodnevno!

Verovatno ste do sad čule za Kegela i Kegelove vežbe preko sto puta i znate da zbog njih vagina može biti čvršća, što dovodi i do boljeg seksa. Ali, velika je verovatnoća da ih radite sve vreme pogrešno. Žene ih ne rade dovoljno, ali ni dovoljno dugo. Rutina koju bi trebalo da prate je: kontrakovanje pelvičnog mišića (mišić karlice) na 5 sekundi, opustiti ga i zatim ponoviti postupak 100 puta, tri puta dnevno.

3. Švajcarske lopte (lopte za pilates)

Za malo dodatnih vežbi za vaginalne mišiće, zamenite dugo sedenje na običnim stolicama sa loptom za pilates i to na samo 15 minuta dnevno. Ova vežba će naterati pelvični mišić da se kontrakuje, bez ijednog dodatnog stezanja. Iako nećete osećati ništa, ovo je vrlo efikasan način da dno karlice učinite toniranim.

4. Ostanite seksualno aktivni

Ako ne dobijate stimulaciju i povećani dotok krvi u tom delu, tkivo i mišić se mogu promeniti. Cirkulacija krvi je bitna za vlaženje koje se prirodno gubi starenjem.

5. Duge vožnje biciklom? Razmislite opet

Da li volite da vozite bicikl? Morate znati ovo: konstantno trenje između međunožja i sedišta bicikle mogu razvući usne vagine, pogotovo ako imate veće i izraženije.

6. Držite se blagih sredstava za negu

Samo blago i nežno ćišćenje vagine je dovoljno, verujte nam. Jaki sapuni mogu isušiti i iziritirati kožu vagine. Tkivo usana je vrlo osetljivo. Kada vidite ženu sa suvim licem, znajte da koristi jake proizvode koji izvlače vlagu iz kože - isto tako se može desiti i tamo “dole”.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group