5 sigurnih načina da se rešite „prehrambene kome“

Kada je siesta potpuno na mestu.

Prehrambena koma mnogima od nas je poznata. To je osećaj umora i pospanosti nakon obilnog obroka. Hrana nam daje energiju i naše telo zahteva istu da bi je svarilo i stoga nam šalje signale da se odmorimo. Sve što čovek želi u ovom stanju je da legne i odspava. I premda je popodnevni san veoma koristan, iznenadna želja za spavanjem, na primer, posle užine tokom posla, može postati značajan problem koji ometa našu produktivnost.

Da biste se nosili sa tim, savetujemo vam da sledite nekoliko jednostavnih pravila.

1. Pijte vodu pre obroka

Voda je vitalna tečnost za ljudsko telo, koja na mnogo načina doprinosi dobroj probavi. Popijte veliku čašu vode 20-30 minuta pre ručka da biste pomogli svom telu da se nosi sa hranom.

2. Jedite manje porcije

Umerenost u hrani je od velike važnosti. Pokušajte da smanjite ili podelite porcije ručka. Na primer, prvo pojedite polovinu redovnog ručka, a zatim, 2-3 sata kasnije, nakon što pustite hranu da se svari, započnite drugu. Ovo će povećati nivo vaše energije i produktivnosti.

3. Uradite malo laganih vežbi

Fizička aktivnost doprinosi aktivnijem obogaćivanju tela kiseonikom, što pomaže u okrepljenju. Ako sport nije dostupan, kratko prošetajte ili koristite stepenice umesto lifta.

4. Popijte kafu

Jaka kafa može vam pomoći da se brzo nosite sa osećajem pospanosti. Odličan je stimulans koji povećava pažnju i raspoloženje, a takođe je dobra opcija za one koji imaju vrlo ograničeno vreme.

5. Jedite sušene urme

Sušene urme mogu biti savršeni desert nakon vašeg glavnog obroka ili kao samostalna užina. One su bogate mineralima i kalijumom koji mogu povećati nivo energije.

foto:Instagram

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group