5 jednostavnih navika za borbu protiv stresa

Sve što vam izaziva anksioznost potrebno je da eliminišete iz svog života, jer ovaj osećaj često može postati toliko nepodnošljiv da vas „parališe“ i ne dozvoljava vam da radite jednostavne stvari u svakodnevnom životu, kao što je čak i ustajanje iz kreveta.

Ali umesto da suštinski izbegavate sam život, zašto ne promenite način na koji se nosite sa stvarima i kako upravljate situacijama? Možda je teško poverovati, ali postoje neke jednostavne navike koje će značajno smanjiti vaš stres. Na kraju krajeva, postoje ljudi koji ih već prate. Ali šta to oni rade?

Disanje koje ublažava stres

Napravite pauzu od 5-10 minuta nekoliko puta dnevno da biste se fokusirali na svoje disanje. Polako udahnite kroz nos i osetite kako vazduh ulazi u vaša pluća i širite grudi. Zatim ga zadržite na sekundu i polako izdahnite kroz usta. Brojite do 4 dok udišete i zadržite dah 4 sekunde. Zatim brojite do 6 dok izdišete i pre sledećeg udisaja zadržite dah 4 sekunde. Ponovite 5 puta. Ovo će automatski smiriti vaš nervni sistem i opustiti um i telo.

Radite meditaciju

Postoji mnogo različitih načina da isprobate meditaciju. Možete pokušati da se koncentrišete na svoje disanje, svoje pokrete ili jednostavno prošetate prirodom. Generalno, meditacija se smatra sredstvom za mentalno opuštanje i blagostanje.

Fizička aktivnost

"U zdravom telu, zdrav duh“, kaže drevna izreka, i izgleda da to nije samo slučajnost. Koliko god da je teško uključiti fizičku vežbu u svoj život, ako vam je stalo do svog mentalnog zdravlja, morate prihvatiti da to ide ruku pod ruku sa fizičkim aktivnostima. Malo joge, plesa i šetnje u svakodnevnom životu značajno će smanjiti vaš stres.

Slušajte muziku da biste smanjili stres

Muzika ima moć da izazove emocije. Nije slučajno što slušajući muziku čovek počinje da oseća zadovoljstvo. Razlog? Oslobađanje dopamina. Predlažemo da postavite alarm sa omiljenom muzikom, kako biste prijatno započeli dan. Pored toga, slušanje opuštajuće muzike može pomoći u oslobađanju od stresa. Idealan način da vas odvrati od vaših problema.

Kontaktirajte druge ljude

I ne mislimo preko društvenih mreža. Čuti glas voljene osobe aktivira osećanja brige, što može smanjiti tugu i anksioznost. Nemojte se držati poruka, već pozovite nekoga od svojih i predložite da prošetate. Sigurno će čak i malo kvalitetnog vremena sa nekim koga volite smanjiti snagu problema koji vas muči.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group