3 razloga zašto vam ruke drhte

Da li ste s vremena na vreme primetili da vam ruke drhte, bez obzira da li ste držali nešto teško ili samo pokušavate da ubacite ključ u vrata ?

Ponekad se to može dogoditi ujutru, dok pijete kafu, i generalno niste jedini koji pati od toga. Drhtanje ruku je najčešći tip poremećaja prema studiji American Family Physician iz 2011. godine.

Razlozi zbog kojih naši udovi drhte mogu biti brojni i različiti.  

Uznemireni ste i ruke vam se tresu

Svaka osoba ima blagi, osnovni i gotovo nevidljiv osećaj drhtanja koji je rezultat srčanog ritma, krvotoka i drugih procesa koji se odvijaju u vašem telu. Ovaj tremor je normalan. Međutim, postaje intenzivniji u trenucima kada imate veliki stres ili ste pod većim pritiskom nego što je uobičajeno. Pokušajte sa meditacijom, jogom ili opuštanjem na bilo koji način koji vam odgovara.

Uneli ste mnogo kofeina

Kao i stres, kofein može povećati vaše uobičajeno drhtanje na nešto intenzivnije. Ako primetite da vam se ruke tresu nakon kafe ili nekog drugog izvora kofeina, trebalo bi da ga smanjite.

Umorni ste

Bilo da ste umorni zbog nedostatka sna ili zbog intenzivnog vežbanja, iscrpljenost i drhtanje su direktno povezani. Poboljšajte ishranu, spavajte više i bolje i videćete trenutno poboljšanje. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group