Brza detoksikacija organizma nakon praznika

Praznici su vreme kada ne obraćamo pažnju šta i koliko jedemo.

Idemo na razne zabave, u posete rođacima gde jedemo toliko slatkiša i drugih nezdravih namirnica. Zbog toga mnogi ljudi nakon nove godine postavljaju cilj detoksikacije svog tela.

I koja će detoksikacija biti najbolja za naše telo?

Pijte toplu vodu sa limunom

Započnite dan toplom vodom sa limunom i pijte je tokom celog dana. Topla voda sa limunom obezbediće pročišćavanje tela, ubrzati metabolizam i potisnuti želju za hranom. Najvažnije je da popijete veću količinu vode, jer će velika količina tečnosti osigurati da se jetra i pluća očiste od otrova.

Jedite voće i povrće

Nakon praznika, radije biste gladovali, ali ovo nije najbolje. Mudro je jesti zdravu hranu koja treba da sadrži voće, povrće i biljne proteine.

Masirajte esencijalnim uljem stomak

Ako nakon praznika osećate nadustost masirajte stomak eteričnim uljima. Ulja su izuzetno nežna i smirujuća i brzo će eliminisati nadutost.

Infracrvena sauna

Infracrveno svetlo zagreva objekte, što znači da će zagrejati telo čak i na nižim temperaturama. Toplota će takođe izvući otrove iz tela i tako ćete izgubiti težinu.

Post

Povremeni post je jednostavan način za postizanje efekata pravog posta, ali bez osećaja da ništa ne jedemo. Jedite poslednji obrok u sedam sati uveče i jedite manje obroke.

Joga

Joga je najlakše i najbrže rešenje da se energetski sistem vrati u ravnotežu, a istovremeno poboljša vaše blagostanje. Ujutro vežbajte jogu 20 do 30 minuta i uskoro ćete se osećati bolje.

M.L.

foto:citylife.si

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group