Pravila u kuvanju koja kuvari žele da zaboravite

Kao vrlo osrednje kuvarice, nikako ne možemo da napravimo ukusno jelo ukoliko ne sledimo recept od početka do kraja i prdržavamo se svega napisanog. Međutim, prema rečima kuvara, ovo je verovatno najveća greška koju pravimo.

Jer, kuvanje nije poslastičarstvo da biste tačno odvagali svaki sastojak. Ovde možete lakše prekršiti klasična pravila i to učiniti uz blagoslov stručnjaka. Učinićete to prvenstveno za dobro vašeg nepca.

Postoji nekoliko stvari koje kuvari žele da zaboravimo ili primenimo prilikom kuvanja:

Potopite pirinač

Stručnjaci kažu da je veoma važno potopiti pirinač 20 minuta pre kuvanja. Suprotno uverenjima mnogih ljudi, dobro je to učiniti jer se skuva za manje vremena i tekstura je mekša.

Ne preterujte sa pečenjem slatkišima

Mnogo puta ostavljamo desert malo duže nego što bi trebalo u rerni. Ali prema poslastičarima tortu je bolje izvaditi nekoliko minuta ranije, kako se ne bi osušila. Na kraju krajeva, ako viljuškom probušite testo i ona izađe čista, znači da je kolač ili torta spremna.

Previše začina

Obično čujemo da ne bi trebalo preterivati sa mnogim začinima i biljem. Ako želite da se hranite zdravije, onda morate da budete „škrti“ sa količinama. Ako i dalje želite da pojedete nešto što će vas podsećati na jela iz vašeg omiljenog restorana, budite mnogo izdašniji sa količinama začina u vašim jelima. Da mislimo na sirće, vino, senf, origano, kari i bilo šta drugo što ubacite u svoje jelo.

Ne preterujte sa belim lukom u kuvanju

I zašto ne? Ako je to ukus koji volite, dodajte više od onoga što recept kaže. Ako govorimo konkretno o belom luku, znate da je veoma dobar za zdravlje vašeg srca.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group