Pomirišite ovih 6 namirnica i izgubićete težinu

Istraživanja su možda sugerisala da čak i mirisanje hrane može da vas udeblja, ali najnovije vesti su malo konkretnije i ohrabrujuće u pogledu gubitka težine i hrane koju jedemo (ili mirišemo).

Koliko god uloga mirisa može uticati na nas da poželimo parče pice ili pahuljaste kroasane koji su upravo izvađeni iz rerne, mirisi takođe mogu značajno doprineti gubitku težine.

Beli luk (u najmirisnijoj hrani)

Prema studiji iz 2012. u časopisu "Flavour", jake arome čine da jedete manje zalogaje hrane. Birajte začinjenu hranu jakih ukusa, poput belog luka.

Zelene jabuke i banane

Studija Smell & Taste Treatment and Research Foundation otkrila je da su ljudi sa viškom kilograma koji su osetili miris banana ili zelenih jabuka kada su bili gladni izgubili više na težini od onih koji nisu. Generalno, „neutralni“, slatki ukusi mogu smanjiti vaš apetit.

Komorač

Prema West Coast Institute of Aromatherapy, komorač deluje kao suzbijač apetita. Kad imate pojačan apetit, odrežite jednu ili dve stabljike od komorača i popijte hladnu čašu vode.

Grejpfrut

Istraživači sa Univerziteta Osaka u Japanu otkrili su da su pacovi koji su 15 minuta mirisali ulje grejpa smanjili težinu i apetit. Oni veruju da to može imati veze sa načinom na koji aroma voća interaguje sa enzimima jetre.

Čisto, devičansko maslinovo ulje (u čudesnoj hrani)

Studija nemačkog Centra za nutricionističku hemiju pokazala je da čak i miris maslinovog ulja može učiniti da se osećate sito.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group